Vosí hnízda v čokoládovém provedení vás zahřejí na duši i na jazyku.
Suroviny
moučkový cukr
100
g
piškoty
160
g
mleté najemno
lískové oříšky
60
g
mleté
máslo
100
g
změklé
rum
3
PL
tmavá čokoláda
60
g
nastrouhaná
kondenzované mléko
70
ml
slazené
kakao
na vysypání formiček
Na krém
máslo
125
g
moučkový cukr
80
g
vaječný likér
3
PL
Na podložení
piškoty
kulaté nebo linecká kolečka
1 Cukr, piškoty, oříšky, máslo, rum, čokoládu a kondenzované mléko dobře propracujte na stejnorodou hmotu. V jiné misce utřete přísady na krém.
2 Formičky na vosí hnízda vysypte kakaem a naplňte čokoládovo-piškotovou hmotou. Dovnitř zapíchněte tenkou rukojeť vařečky nebo lžičky a vzniklý důlek naplňte krémem. Uzavřete piškotem a vyklopte.
NĚCO NAVÍC
Vosí hnízda můžete udělat i měsíc dopředu a uschovat do mrazáku. Povolit je nechte nejlépe v chladničce, ovšem dobře izolované, aby nepochytala vůně ostatních potravin.
VIDEORECEPT:
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Děláte vosí hnízda nebo včelí úly? Jak na nepečené cukroví, které o Vánocích nesmí chybět(3 recepty)
- Pečeme tradiční druhy vánočního cukroví: 39 léty prověřených receptů a tipy redaktorek Apetitu(39 receptů)
- 29 nejlepších receptů na nepečené cukroví na poslední chvíli: Připravte si doutníčky, mozartovy koule, čertíky a dalších 29 druhů(29 receptů)