0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vosí hnízda s čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 88
Do hodiny Velmi snadné Na cca 40 hnízd

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4156 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 359 g
Tuky 261 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vosí hnízda v čokoládovém provedení vás zahřejí na duši i na jazyku.

Suroviny

moučkový cukr 100 g
piškoty 160 g
mleté najemno
lískové oříšky 60 g
mleté
máslo 100 g
změklé
rum 3 PL
tmavá čokoláda 60 g
nastrouhaná
slazené
kakao
na vysypání formiček
Na krém
máslo 125 g
moučkový cukr 80 g
vaječný likér 3 PL
Na podložení
piškoty
kulaté nebo linecká kolečka

1 Cukr, piškoty, oříšky, máslo, rum, čokoládu a kondenzované mléko dobře propracujte na stejnorodou hmotu. V jiné misce utřete přísady na krém.

2 Formičky na vosí hnízda vysypte kakaem a naplňte čokoládovo-piškotovou hmotou. Dovnitř zapíchněte tenkou rukojeť vařečky nebo lžičky a vzniklý důlek naplňte krémem. Uzavřete piškotem a vyklopte.

NĚCO NAVÍC
Vosí hnízda můžete udělat i měsíc dopředu a uschovat do mrazáku. Povolit je nechte nejlépe v chladničce, ovšem dobře izolované, aby nepochytala vůně ostatních potravin.

VIDEORECEPT:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...