Vosí hnízda (nebo vosí či včelí úly) v čokoládovém provedení vás zahřejí na duši i na jazyku. Zkrátka senzační nepečené vánoční cukroví, které snadno připravíte i na poslední chvíli. Receptů na vosí úly je nepřeberné množství, ale za nás vede tento z dětských piškotů, salka a čokolády.
Suroviny
Postup
Cukr, piškoty, oříšky, máslo, rum, čokoládu a kondenzované mléko dobře propracujte na stejnorodou hmotu. V jiné misce utřete přísady na krém.
Formičky na vosí hnízda vysypte kakaem a naplňte čokoládovo-piškotovou hmotou. Dovnitř zapíchněte tenkou rukojeť vařečky nebo lžičky a vzniklý důlek naplňte krémem. Uzavřete piškotem a vyklopte.
NĚCO NAVÍC
Vosí hnízda můžete udělat i měsíc dopředu a uschovat do mrazáku. Povolit je nechte nejlépe v chladničce, ovšem dobře izolované, aby nepochytala vůně ostatních potravin.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ať už děláte vosí hnízda nebo včelí úly: Tady je nejlepší recept, podle kterého se vám vždy povedou(3 recepty)
- 29 nejlepších receptů na nepečené cukroví na poslední chvíli: Připravte si doutníčky, mozartovy koule, čertíky a dalších 29 druhů(29 receptů)
- Děláte vosí hnízda nebo včelí úly? Jak na nepečené cukroví, které o Vánocích nesmí chybět(3 recepty)
- Pečeme tradiční druhy vánočního cukroví: 39 léty prověřených receptů a tipy redaktorek Apetitu(41 receptů)