0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 6 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3655 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 376 g
Tuky 179 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mlsání bez mléka

Suroviny

tmavá čokoláda 300 g
alespoň 60 % kakaové hmoty
400 ml
sójové mléko
2 ČL
granule instantní kávy
vejce 4 ks
pokojové teploty
kakao 2 PL
holandského typu
škrob 2 PL
krupicový cukr 75 g
krupicový cukr
na posypání
75 g
mleté mandle
Na těsto
mouka pšeničná hladká 250 g
125 g
margarín na pečení např. Hera
margarín na pečení na vymazání formy
moučkový cukr 1 PL

1 Na hobliny nechte rozpustit 200 g čokolády ve vodní lázni a pak ji rozetřete paletovým nožem v tenké vrstvě na hladkou plochu (nesmí být dřevěná). Nechte vychladnout. Ostrým nožem potom naškrábejte hobliny.

2 Na těsto dejte do kuchyňského robotu mouku, tuk a moučkový cukr a několika pulzy zpracujte na drobenku. Přilijte 3–4 lžíce ledové vody a v robotu promíchejte. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na hodinu do chladničky.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Odpočinuté těsto rozválejte (přes fólii to půjde líp) a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23 cm nebo šest malých formiček na tartaletky, vymazaných tukem.

4 Dejte na 10 minut vychladit. Pak zakryjte pečicím papírem a posypte suchými fazolemi nebo rýží a pečte tzv. naslepo zhruba 12–15 minut (podle velikosti formy). Odstraňte papír i zátěž a pečte dalších 5 minut, pak vyjměte.

5 Ztlumte troubu na 160 °C. Na mírném plameni v rendlíku smíchejte sójové mléko, zbylou nalámanou čokoládu, kávu a míchejte, až se rozpustí. Prošlehejte vejce, kakao, škrob a cukr a pak za stálého šlehání vlévejte čokoládovou směs z rendlíku. Vmíchejte mleté mandle, vlijte do předpečeného korpusu a pečte 30 minut, až náplň zpevní, ale ještě se chvěje. Vyjměte a nechte vychladnout. Posypte krupicovým cukrem a čokoládovými hoblinami.

NĚCO NAVÍC:

Specifickou chuť dodává koláčkům kromě kávy a čokolády sójové mléko. Skvělé je i oříškové nebo mandlové.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit