Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3655 kcal
Bílkoviny 116 g
Cukr 376 g
Tuky 179 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Mlsání bez mléka

Suroviny

tmavá čokoláda 300 g
alespoň 60 % kakaové hmoty
400 ml
sójové mléko
2 ČL
granule instantní kávy
vejce 4 ks
pokojové teploty
kakao 2 PL
holandského typu
škrob 2 PL
krupicový cukr 75 g
krupicový cukr
na posypání
75 g
mleté mandle
Na těsto
mouka pšeničná hladká 250 g
125 g
margarín na pečení např. Hera
margarín na pečení na vymazání formy
moučkový cukr 1 PL

1 Na hobliny nechte rozpustit 200 g čokolády ve vodní lázni a pak ji rozetřete paletovým nožem v tenké vrstvě na hladkou plochu (nesmí být dřevěná). Nechte vychladnout. Ostrým nožem potom naškrábejte hobliny.

2 Na těsto dejte do kuchyňského robotu mouku, tuk a moučkový cukr a několika pulzy zpracujte na drobenku. Přilijte 3–4 lžíce ledové vody a v robotu promíchejte. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na hodinu do chladničky.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Odpočinuté těsto rozválejte (přes fólii to půjde líp) a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23 cm nebo šest malých formiček na tartaletky, vymazaných tukem.

4 Dejte na 10 minut vychladit. Pak zakryjte pečicím papírem a posypte suchými fazolemi nebo rýží a pečte tzv. naslepo zhruba 12–15 minut (podle velikosti formy). Odstraňte papír i zátěž a pečte dalších 5 minut, pak vyjměte.

5 Ztlumte troubu na 160 °C. Na mírném plameni v rendlíku smíchejte sójové mléko, zbylou nalámanou čokoládu, kávu a míchejte, až se rozpustí. Prošlehejte vejce, kakao, škrob a cukr a pak za stálého šlehání vlévejte čokoládovou směs z rendlíku. Vmíchejte mleté mandle, vlijte do předpečeného korpusu a pečte 30 minut, až náplň zpevní, ale ještě se chvěje. Vyjměte a nechte vychladnout. Posypte krupicovým cukrem a čokoládovými hoblinami.

NĚCO NAVÍC:

Specifickou chuť dodává koláčkům kromě kávy a čokolády sójové mléko. Skvělé je i oříškové nebo mandlové.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit