Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové minikoláčky

Mlsání bez mléka

Vydání: 2014/3
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6 koláčků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 300 g kvalitní tmavé čokolády (alespoň 60 % kakaové hmoty)
    • 400 ml sójového mléka
    • 2 lžičky granulí instantní kávy
    • 4 vejce, pokojové teploty
    • 2 zarovnané lžíce kakaa holandského typu
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • 75 g krupicového cukru + další na posypání
    • 75 g mletých mandlí

    NA TĚSTO

    • 250 g hladké mouky
    • 125 g margarínu na pečení (např. Hera) + na vymazání formy 1 zarovnaná lžíce moučkového cukru

Příprava jídla

1 Na hobliny nechte rozpustit 200 g čokolády ve vodní lázni a pak ji rozetřete paletovým nožem v tenké vrstvě na hladkou plochu (nesmí být dřevěná). Nechte vychladnout. Ostrým nožem potom naškrábejte hobliny.

2 Na těsto dejte do kuchyňského robotu mouku, tuk a moučkový cukr a několika pulzy zpracujte na drobenku. Přilijte 3–4 lžíce ledové vody a v robotu promíchejte. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na hodinu do chladničky.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Odpočinuté těsto rozválejte (přes fólii to půjde líp) a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23 cm nebo šest malých formiček na tartaletky, vymazaných tukem.

4 Dejte na 10 minut vychladit. Pak zakryjte pečicím papírem a posypte suchými fazolemi nebo rýží a pečte tzv. naslepo zhruba 12–15 minut (podle velikosti formy). Odstraňte papír i zátěž a pečte dalších 5 minut, pak vyjměte.

5 Ztlumte troubu na 160 °C. Na mírném plameni v rendlíku smíchejte sójové mléko, zbylou nalámanou čokoládu, kávu a míchejte, až se rozpustí. Prošlehejte vejce, kakao, škrob a cukr a pak za stálého šlehání vlévejte čokoládovou směs z rendlíku. Vmíchejte mleté mandle, vlijte do předpečeného korpusu a pečte 30 minut, až náplň zpevní, ale ještě se chvěje. Vyjměte a nechte vychladnout. Posypte krupicovým cukrem a čokoládovými hoblinami.

NĚCO NAVÍC:

Specifickou chuť dodává koláčkům kromě kávy a čokolády sójové mléko. Skvělé je i oříškové nebo mandlové.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Netradiční mrkvový dort

Banánový chlebíček bez přidaného cukru

Pusinkový moka dort

Čokoládový dort

Tvarohový špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem

10x hříšná čokoláda

REKLAMA

Přidat komentář