Mlsání bez mléka
Suroviny
Postup
Na hobliny nechte rozpustit 200 g čokolády ve vodní lázni a pak ji rozetřete paletovým nožem v tenké vrstvě na hladkou plochu (nesmí být dřevěná). Nechte vychladnout. Ostrým nožem potom naškrábejte hobliny.
Na těsto dejte do kuchyňského robotu mouku, tuk a moučkový cukr a několika pulzy zpracujte na drobenku. Přilijte 3–4 lžíce ledové vody a v robotu promíchejte. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na hodinu do chladničky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Odpočinuté těsto rozválejte (přes fólii to půjde líp) a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23 cm nebo šest malých formiček na tartaletky, vymazaných tukem.
Dejte na 10 minut vychladit. Pak zakryjte pečicím papírem a posypte suchými fazolemi nebo rýží a pečte tzv. naslepo zhruba 12–15 minut (podle velikosti formy). Odstraňte papír i zátěž a pečte dalších 5 minut, pak vyjměte.
Ztlumte troubu na 160 °C. Na mírném plameni v rendlíku smíchejte sójové mléko, zbylou nalámanou čokoládu, kávu a míchejte, až se rozpustí. Prošlehejte vejce, kakao, škrob a cukr a pak za stálého šlehání vlévejte čokoládovou směs z rendlíku. Vmíchejte mleté mandle, vlijte do předpečeného korpusu a pečte 30 minut, až náplň zpevní, ale ještě se chvěje. Vyjměte a nechte vychladnout. Posypte krupicovým cukrem a čokoládovými hoblinami.
NĚCO NAVÍC:Specifickou chuť dodává koláčkům kromě kávy a čokolády sójové mléko. Skvělé je i oříškové nebo mandlové.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x hříšná čokoláda(10 receptů )
- Božské čokoládové dezerty a tipy, jak pracovat s čokoládou bez rozčilování(84 receptů )