Malinový dezert à la tiramisu

Malinový dezert à la tiramisu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6100 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 424 g
Tuky 440 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se naším milovaným tiramisu a připravili malinovou variantu, kterou budete chtít mlsat celé léto!

Související recepty

Suroviny

malinový džem 1 sklenka
250-300g
voda 15 ml
vlažná
ovocný likér 45 ml
Chambord nebo jiný malinový likér
piškoty 2 bal
cukřářské, cca 36 ks (viz Něco navíc)
maliny 600 g
Na krém z mascarpone
mascarpone 750 g
ovocný likér 45 ml
Chambord nebo jiný malinový likér
vanilkový extrakt 1 ČL
smetana ke šlehání 400 ml
33-40%
moučkový cukr 70 g
Na dokončení
maliny 10 g
lyofilizované
moučkový cukr 30 g

1 Džem smíchejte s vodou a likérem, a pokud džem obsahuje semínka, přepasírujte je přes jemné sítko, abyste se jich zbavili. Semínka vyhoďte.

2 Na krém ve velké míse promíchejte mascarpone, 45 ml likéru a vanilkový extrakt. Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem do měkkých špiček. Zhruba 1/4 šlehačky pro odlehčení vmíchejte do krému. Zbytek šlehačky opatrně překládáním zapracujte tak, abyste nepřišli o našlehaný objem.

3 Piškoty vyložte celé dno vhodné hranaté nádoby (přibližně o rozměrech 20 x 30 cm). V případě potřeby piškoty ostrým nožem rozkrojte tak, aby se do formy pohodlně vešly. Zalijte je polovinou malinové směsi, nechte krátce vsáknout a naneste polovinu krému a poctivě ho rozetřete až k okrajům. Rovnoměrně posypte zhruba 1/2 malin. Pak celý postup zopakujte a dezert zakončete úhlednou vrstvou zbylých malin. Volně zakryjte potravinářskou fólií a uložte alespoň na 4 hodiny do lednice.

4 Těsně před servírováním rozmixujte nebo v hmoždíři rozdrťte lyofilizované maliny na jemný prášek, přesypte přes jemné sítko k moučkovému cukru, promíchejte a použijte na poprášení dezertu. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Místo malinového džemu můžete použít čerstvě připravené malinové pyré zbavené semínek (sladit můžete, ale nemusíte). V tom případě vynechte 15 ml vlažné vody na naředění. Cukrářské piškoty můžete použít kupované nebo domácí, které snadno připravíte podle receptu na šarlotu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit