Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinový dezert à la tiramisu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 64
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5346 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 273 g
Tuky 432 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se naším milovaným tiramisu a připravili malinovou variantu, kterou budete chtít mlsat celé léto! Malinové tiramisu je osvěžující letní dezert, bez kterého si léto ani nedovedeme představit. Přitom je recept tak jednoduchý!

Suroviny

malinový džem 1 sklenka
250-300 g
voda 15 ml
vlažná
ovocný likér 45 ml
Chambord nebo jiný malinový
cca 36 ks (viz Něco navíc)
maliny 600 g
Na krém z mascarpone
ovocný likér 45 ml
Chambord nebo jiný malinový likér
vanilkový extrakt 1 ČL
Na dokončení

Postup

1

Džem smíchejte s vodou a likérem, a pokud džem obsahuje semínka, přepasírujte je přes jemné sítko, abyste se jich zbavili. Semínka vyhoďte.

2

Na krém ve velké míse promíchejte mascarpone, 45 ml likéru a vanilkový extrakt. Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem do měkkých špiček.

3

Zhruba 1/4 šlehačky pro odlehčení vmíchejte do krému. Zbytek šlehačky opatrně překládáním zapracujte tak, abyste nepřišli o našlehaný objem.

4

Piškoty vyložte celé dno vhodné hranaté nádoby (přibližně o rozměrech 20 x 30 cm). V případě potřeby piškoty ostrým nožem rozkrojte tak, aby se do formy pohodlně vešly.

5

Zalijte je polovinou malinové směsi, nechte krátce vsáknout a naneste polovinu krému a poctivě ho rozetřete až k okrajům. Rovnoměrně posypte zhruba 1/2 malin. Pak celý postup zopakujte a dezert zakončete úhlednou vrstvou zbylých malin.

6

Volně zakryjte potravinářskou fólií a uložte alespoň na 4 hodiny do lednice.

7

Těsně před servírováním rozmixujte nebo v hmoždíři rozdrťte lyofilizované maliny na jemný prášek, přesypte přes jemné sítko k moučkovému cukru, promíchejte a použijte na poprášení dezertu. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Místo malinového džemu můžete použít čerstvě připravené malinové pyré zbavené semínek (sladit můžete, ale nemusíte). V tom případě vynechte 15 ml vlažné vody na naředění. Cukrářské piškoty můžete použít kupované nebo domácí, které snadno připravíte podle receptu na šarlotu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...