Medovo-jahodové muffiny

Medovo-jahodové muffiny

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 18 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3799 kcal
Bílkoviny 108 g
Cukr 495 g
Tuky 145 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé ovoce, domácí džem, med a vanilka tvoří domáckou sladkou harmonii, kterou ještě vylepší rozpuštěné máslo na horkém pečivu. Tohle chcete snídat každý den!

 

Suroviny

máslo 130 g
+ na případné vymazání formiček + další k podávání
med 100 g
tekutý
vanilkový extrakt 2 ČL
mléko 250 ml
plnotučné
jogurt řeckého typu 120 ml
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 1.5 hrnku
mouka pšeničná celozrnná hladká 1 hrnek
+ na případné vysypání formiček
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda 0.5 ČL
jahody 1 hrnek
čerstvé, nakrájené + pár celých k podávání
jahodový džem 50 g
kvalitní
citronová kůra 2 ČL
jemně nastrouhaná

1 Předehřejte troubu na 180°C. 18 muffinových formiček vymažte máslem a vysypte moukou nebo vyložte papírovými košíčky, pokud nepoužíváte silikonové.

2 Ve velké míse smíchejte 130 g rozpuštěného másla, med, vanilku, mléko, řecký jogurt a vejce. Přidejte obě mouky, prášek do pečiva a jedlou sodu a míchejte, dokud se vše nespojí.

3 V menší misce smíchejte nakrájené jahody, marmeládu a citronovou kůru. Směs zlehka zapracujte po částech do těsta, ale nezapracujte ji úplně, aby v těstě zůstaly jahodové ostrůvky. Těsto rozdělte do formiček, vložte do přede- hřáté trouby a pečte 25–30 minut, nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde čistá.

4 Podávejte horké, s miskou čerstvých jahod a máslem, které se na horkých muffinech rozpustí a krásně je zjemní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit