Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 46
Do 30 minut Velmi snadné Na 18 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3799 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 495 g
Tuky 145 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé ovoce, domácí džem, med a vanilka tvoří domáckou sladkou harmonii, kterou ještě vylepší rozpuštěné máslo na horkém pečivu. Tohle chcete snídat každý den!

 

Suroviny

máslo 130 g
+ na případné vymazání formiček + další k podávání
med 100 g
tekutý
vanilkový extrakt 2 ČL
mléko 250 ml
plnotučné
vejce 2 ks
mouka pšeničná celozrnná hladká 1 hrnek
+ na případné vysypání formiček
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jahody 1 hrnek
čerstvé, nakrájené + pár celých k podávání
jahodový džem 50 g
kvalitní
jemně nastrouhaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. 18 muffinových formiček vymažte máslem a vysypte moukou nebo vyložte papírovými košíčky, pokud nepoužíváte silikonové.

2

Ve velké míse smíchejte 130 g rozpuštěného másla, med, vanilku, mléko, řecký jogurt a vejce. Přidejte obě mouky, prášek do pečiva a jedlou sodu a míchejte, dokud se vše nespojí.

3

V menší misce smíchejte nakrájené jahody, marmeládu a citronovou kůru. Směs zlehka zapracujte po částech do těsta, ale nezapracujte ji úplně, aby v těstě zůstaly jahodové ostrůvky. Těsto rozdělte do formiček, vložte do přede- hřáté trouby a pečte 25–30 minut, nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde čistá.

4

Podávejte horké, s miskou čerstvých jahod a máslem, které se na horkých muffinech rozpustí a krásně je zjemní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín