Čerstvé ovoce, domácí džem, med a vanilka tvoří domáckou sladkou harmonii, kterou ještě vylepší rozpuštěné máslo na horkém pečivu. Tohle chcete snídat každý den!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180°C. 18 muffinových formiček vymažte máslem a vysypte moukou nebo vyložte papírovými košíčky, pokud nepoužíváte silikonové.
Ve velké míse smíchejte 130 g rozpuštěného másla, med, vanilku, mléko, řecký jogurt a vejce. Přidejte obě mouky, prášek do pečiva a jedlou sodu a míchejte, dokud se vše nespojí.
V menší misce smíchejte nakrájené jahody, marmeládu a citronovou kůru. Směs zlehka zapracujte po částech do těsta, ale nezapracujte ji úplně, aby v těstě zůstaly jahodové ostrůvky. Těsto rozdělte do formiček, vložte do přede- hřáté trouby a pečte 25–30 minut, nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde čistá.
Podávejte horké, s miskou čerstvých jahod a máslem, které se na horkých muffinech rozpustí a krásně je zjemní.