Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medovo-jahodové muffiny

Čerstvé ovoce, domácí džem, med a vanilka tvoří domáckou sladkou harmonii, kterou ještě vylepší rozpuštěné máslo na horkém pečivu. Tohle chcete snídat každý den!

 

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 18 kousků
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Koláč

Ingredience

    • 130 g másla + na případné vymazání formiček + další k podávání
    • 100 g tekutého medu
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 250 ml plnotučného mléka
    • 120 ml řeckého jogurtu
    • 2 vejce
    • 1,5 hrnku hladké mouky
    • 1 hrnek celozrnné mouky + na případné vysypání formiček
    • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • 1 hrnek nakrájených čerstvých jahod + pár celých k podávání
    • 50 g kvalitního jahodového džemu
    • 2 lžičky jemně nastrouhané citronové kůry

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C. 18 muffinových formiček vymažte máslem a vysypte moukou nebo vyložte papírovými košíčky, pokud nepoužíváte silikonové.

2 Ve velké míse smíchejte 130 g rozpuštěného másla, med, vanilku, mléko, řecký jogurt a vejce. Přidejte obě mouky, prášek do pečiva a jedlou sodu a míchejte, dokud se vše nespojí.

3 V menší misce smíchejte nakrájené jahody, marmeládu a citronovou kůru. Směs zlehka zapracujte po částech do těsta, ale nezapracujte ji úplně, aby v těstě zůstaly jahodové ostrůvky. Těsto rozdělte do formiček, vložte do přede- hřáté trouby a pečte 25–30 minut, nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde čistá.

4 Podávejte horké, s miskou čerstvých jahod a máslem, které se na horkých muffinech rozpustí a krásně je zjemní.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pohár s jahodovým sorbetem a bezinkovou šlehačkou

Podmáslové sendviče s opilou šlehačkou a jahodami

Jahodový koláč s kokosovým pudinkem

Jahodové blaho aneb Ty nejlepší recepty s jahodami

Čaj o páté

REKLAMA

Přidat komentář