Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Harissové kuře s bulgurem

Rychlá a vydatná večeře
Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 20 minut
P
Zelenina Africká

Ingredience

    • 4 kuřecí prsa potřená
    • 1lžící harissy nebo jiné pálivé pasty
    • 1 lžíce rostlinného nebo slunečnicového oleje
    • 1 cibule, na půlkolečka
    • 2 lžíce piniových semínek
    • hrst nesířených sušených meruněk
    • 300g bulguru
    • 600ml horkého kuřecího vývaru (z kostky)
    • sůl a pepř na dochucení
    • hrst nasekaných lístků koriandru

Příprava jídla

V hluboké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a opečte kuřecí prsa, 3 minuty z každé strany, aby zezlátla. Dejte je stranou. Do pánve vsypte cibuli, 5 minut opékejte doměkka. Přidejte semínka a pár minut restujte. Vsypte meruňky, bulgur, vývar, dochuťte a přiklopte. Duste 10 minut, aby se vývar z větší části vstřebal. Pak na pánev vraťte maso a odklopené vařte 5 minut, aby se voda odpařila a kuře prohřálo. Zdobte koriandrem.


Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář