
Uživatelský
recept
recept
Švej - žužu
Popis receptu:
Pikantní minutka z vepřového masa na způsob číny. Tenhle recept si před 20-ti lety dovezli mí rodiče, jen nám, jako malým dětem, ho nedělali takhle ostrý. Většinou jsme jí dělali k večeři nebo odpoledne, když měla přijet návštěva, aby nedostala jen kafe a buchtu.
Autor: Martina Havlová
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
1/2 kg libového vepřového masa (kýta), 4 lžíce oleje, 2 vejce, 2 cibule, po jedné lžičce soli, pepře, pálivé papriky, kari koření, škrobu (Solamyl) a magi.
Příprava jídla
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky a zamícháme a necháme v ledničce 12-24 hodin odležet. Pak zprudka opečeme, nesmí začít pouštět šťávu, jinak bude maso tvrdé. Podáváme s chlebem.
Přidat komentář