Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mleté bochánky s parmazánovou krustou

Mleté bochánky s parmazánovou krustou

3.8/5 Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4856 kcal
Bílkoviny 269 g
Sacharidy 410 g
Tuky 245 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušená rajčata a rajčatové pyré udělají pikantní svěží chuť a lákavou barvu.

Související recepty

Suroviny

sušená rajčata 4 ks
nakládaná, okapaná a osušená, nahrubo pokrájená
olivový olej 3 PL
jarní cibulka 4 ks
na plátky, bílé a zelené části zvlášť
česnek 2 stroužky
nadrobno
mleté
vejce 1 ks
rajčatová passata - pyré 4 PL
třtinový cukr 1 ČL
kapary 1 PL
drobné
bazalka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
na kostičky
strouhaný
k podávání
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Vymažte formu na muffiny. Do mixéru dejte chleba a sušená rajčata a několika pulzy nasekejte na hrubou strouhanku. Odložte 3 lžíce směsi; zbytek dejte do mísy a pokropte mlékem.

2

V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na něm 2 minuty bílé části jarní cibulky a česnek. Vsypte do mísy k strouhance, přidejte zelené části jarní cibulky, maso, vejce, rajčatové pyré, cukr, kapary a bazalku. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte a zlehka vmíchejte mozzarellu. Směsí naplňte formičky na muffiny (jen asi do 3/4 formy).

3

Promíchejte parmazán s odloženou strouhankou a zbylou lžící oleje; osolte a opepřete. Směsí posypte muffiny a zlehka ji přitlačte.

4

Pečte 25–30 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a před vyklopením nechte 5 minut odpočívat. Podávejte s rukolou a plátky ciabatty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín