Mleté bochánky s parmazánovou krustou

Mleté bochánky s parmazánovou krustou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4859 kcal
Bílkoviny 269 g
Sacharidy 410 g
Tuky 245 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušená rajčata a rajčatové pyré udělají pikantní svěží chuť a lákavou barvu.

Suroviny

toustový chléb 4 plátky
sušená rajčata 4 ks
nakládaná, okapaná a osušená, nahrubo pokrájená
mléko 3 PL
olivový olej 3 PL
jarní cibulka 4 ks
na plátky, bílé a zelené části zvlášť
česnek 2 stroužky
nadrobno
telecí maso 500 g
mleté
vepřové maso mleté 250 g
vejce 1 ks
rajčatové pyré 4 PL
třtinový cukr 1 ČL
kapary 1 PL
drobné
bazalka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
mozzarella 100 g
na kostičky
parmazán 3 PL
strouhaný
rukola
k podávání
ciabatta
k podávání

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Vymažte formu na muffiny. Do mixéru dejte chleba a sušená rajčata a několika pulzy nasekejte na hrubou strouhanku. Odložte 3 lžíce směsi; zbytek dejte do mísy a pokropte mlékem.

2 V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na něm 2 minuty bílé části jarní cibulky a česnek. Vsypte do mísy k strouhance, přidejte zelené části jarní cibulky, maso, vejce, rajčatové pyré, cukr, kapary a bazalku. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte a zlehka vmíchejte mozzarellu. Směsí naplňte formičky na muffiny (jen asi do 3/4 formy).

3 Promíchejte parmazán s odloženou strouhankou a zbylou lžící oleje; osolte a opepřete. Směsí posypte muffiny a zlehka ji přitlačte.

4 Pečte 25–30 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a před vyklopením nechte 5 minut odpočívat. Podávejte s rukolou a plátky ciabatty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit