Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kouřové vepřové kotletky

Kouřové vepřové kotletky

4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1145 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 74 g
Tuky 62 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kouřovou chuť masa z grilu podpoří uzená paprika. Báječná vychytávka!

Suroviny

Na marinádu
třtinový cukr 40 g
worcesterská omáčka 60 ml
½ PL
uzená paprika
olivový olej 1 PL
drcený
sůl mořská
grilovaná kukuřice

Postup

1
Důkladně smíchejte přísady na marinádu. Směsí potřete 4 vepřové kotlety. Nechte minimálně deset minut marinovat. Poté grilujte 3-4 minuty z každé strany a průběžně potírejte zbylou marinádou. Podávejte s grilovanou kukuřicí a rukolou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...