Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená šunka na cideru s kadeřávkem
Pečená šunka na cideru s kadeřávkem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pečená šunka na cideru s kadeřávkem

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9829 kcal
Bílkoviny 779 g
Sacharidy 996 g
Tuky 412 g
Vláknina 210 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z vaření šunky vám zbude absolutně skvělý vývar. Část přijde do kadeřávku, zbylý uschovejte a zamrazte, nebo z něj udělejte polévku. Můžete do ní bez okolků zužitkovat šunku, která se nesní.

Suroviny

v celku, nejlépe Burgundské (použít můžete ale i šunku od kosti v celku včetně kůže nebo uzenou kýtu bez kosti)
pepř celý 1 PL
1 rozčtvrcená a 1 nakrájená nadrobno
mrkev 2 ks
očištěná a přepůlená
třtinový cukr 4 PL
hořčice dijonská 3 PL
+ 1 lžička navíc
česnek 1 stroužek
drcený
očištěný a nasekaný
fazole 1,2 kg
3 konzervy máslových fazolí, slité a propláchnuté

Postup

1

Šunku dejte do hrnce, přilijte 900 ml cideru, dolijte vodou, aby byla potopená. Přidejte bobkové listy, pepř, rozčtvrcenou cibuli, mrkev, přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte zhruba hodinu. Nechte v tekutině vychladnout.

2

Šunku vyjměte a pokud má kůži, odstraňte ji (tuk se však snažte ponechat, ten poté nařežte do mřížky). Vývar z vaření sceďte. Tekutinu ponechte, vše ostatní vyhoďte.

3

Troubu předehřejte na 180°C. Cukr a hořčici dejte do rendlíku, přilijte 100 ml cideru a zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Směsí potřete šunku. Dejte ji péct na 30–40 minut a průběžně potírejte oslazeným ciderem s hořčicí.

4

V pánvi rozehřejte máslo, přisypte cibuli nakrájenou nadrobno a nechte ji zesklovatět. Přidejte česnek a minutku zvolna opékejte. Přilijte 3 sběračky vývaru z vaření šunky a kadeřávek. Vařte, aby kadeřávek změkl, poté vmíchejte fazole a lžičku dijonské hořčice. Osolte a prohřejte. Podávejte k šunce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč