0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová žebírka s cizrnou

Vepřová žebírka s cizrnou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3390 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 585 g
Tuky 130 g
Vláknina 244 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žebírka dodají omáčce neodolatelnou masitou chuť a díky dlouhému vaření se měkoučké maso úplně odlupuje od kosti.

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nadrobno
1 kg
vepřová žebírka masitých krátkých z pečeně, rozdělená
rajčatová passata - pyré 400 g
vývar zeleninový 400 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 snítka
šalvěj 6 ks
bobkový list 2 ks
400 g
konzerva cizrny
chleba
k podávání

1 V litinovém kastrolu na olivovém oleji opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Vyberte ji a dejte stranou. V uvolněném kastrolu opečte žebírka ze všech stran dozlatova, aby se zatáhla. Vraťte cibuli, přilijte passatu a vývar, přidejte bylinky, osolte a opepřete. Přiklopené vařte na mírném ohni asi 40 minut.

2 Přidejte cizrnu, znovu přiklopte a vařte dalších 30 minut, až je maso měkké. Ochutnejte, případně dosolte. Podávejte s italským chlebem (ciabattou, benátským nebo chlebem nizza).

 

 

Recept je převzatý z kuchařky Dva italští gurmáni, Antonio Carluccio, Gennero Contaldo, Ikar, 2013.

 

 

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč