Žebírka dodají omáčce neodolatelnou masitou chuť a díky dlouhému vaření se měkoučké maso úplně odlupuje od kosti.
Suroviny
olivový olej
3
PL
cibule
1
ks
nadrobno
1
kg
vepřová žebírka masitých krátkých z pečeně, rozdělená
rajčatová passata - pyré
400
g
vývar zeleninový
400
ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián
2
snítka
šalvěj
6
ks
bobkový list
2
ks
400
g
konzerva cizrny
k podávání
Postup
1
1 V litinovém kastrolu na olivovém oleji opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Vyberte ji a dejte stranou. V uvolněném kastrolu opečte žebírka ze všech stran dozlatova, aby se zatáhla. Vraťte cibuli, přilijte passatu a vývar, přidejte bylinky, osolte a opepřete. Přiklopené vařte na mírném ohni asi 40 minut.
2 Přidejte cizrnu, znovu přiklopte a vařte dalších 30 minut, až je maso měkké. Ochutnejte, případně dosolte. Podávejte s italským chlebem (ciabattou, benátským nebo chlebem nizza).