Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3390 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 585 g
Tuky 130 g
Vláknina 244 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žebírka dodají omáčce neodolatelnou masitou chuť a díky dlouhému vaření se měkoučké maso úplně odlupuje od kosti.

Suroviny

olivový olej 3 PL
nadrobno
1 kg
vepřová žebírka masitých krátkých z pečeně, rozdělená
rajčatová passata - pyré 400 g
vývar zeleninový 400 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 snítka
šalvěj 6 ks
400 g
konzerva cizrny
k podávání

Postup

1

1 V litinovém kastrolu na olivovém oleji opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Vyberte ji a dejte stranou. V uvolněném kastrolu opečte žebírka ze všech stran dozlatova, aby se zatáhla. Vraťte cibuli, přilijte passatu a vývar, přidejte bylinky, osolte a opepřete. Přiklopené vařte na mírném ohni asi 40 minut.

2 Přidejte cizrnu, znovu přiklopte a vařte dalších 30 minut, až je maso měkké. Ochutnejte, případně dosolte. Podávejte s italským chlebem (ciabattou, benátským nebo chlebem nizza).

Recept je převzatý z kuchařky Dva italští gurmáni, Antonio Carluccio, Gennero Contaldo, Ikar, 2013.

Apetit magazín