0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové medailonky s olivovou krustou

Vepřové medailonky s olivovou krustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové medailonky s olivovou krustou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3420 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 241 g
Tuky 185 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné pečené medailonky obalené ve strouhance s olivami a petrželkou. K nim si dejte báječnou kaši, kterou oživí sýr feta a olivy.

Suroviny

strouhanka panko 35 g
strouhanka z toustového chleba
olivy zelené 50 g
drobně nasekané
petrželka 3 PL
nasekaná
máslo 50 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
panenka 600 g
medailonky
hořčice dijonská
na potření masa
Na kaši
brambory 1 kg
moučnaté, oloupané
mléko 200 ml
horké
olivový olej extra panenský 60 ml
sýr feta 150 g
rozdrobený
olivy zelené 100 g
kalamata, nasekané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory povařte doměkka v osolené vodě, trvá to 15–20 minut. Slijte, s mlékem a olejem rozmačkejte dohladka. Vmíchejte fetu, olivy, sůl i pepř.

2 Strouhanku smíchejte s olivami, petrželkou, máslem a pepřem. Medailonky osolte a potřete hořčicí a pak je přimáčkněte do strouhanky. Rozložte je na plech s pečicím papírem a v troubě předehřáté na 200 ºC pečte 12–15 minut dozlatova. Podávejte s kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit