Lahodné pečené medailonky obalené ve strouhance s olivami a petrželkou. K nim si dejte báječnou kaši, kterou oživí sýr feta a olivy.
Suroviny
strouhanka panko
35
g
strouhanka z toustového chleba
olivy zelené
50
g
drobně nasekané
petrželka
3
PL
nasekaná
máslo
50
g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
panenka
600
g
medailonky
hořčice dijonská
na potření masa
Na kaši
brambory
1
kg
moučnaté, oloupané
mléko
200
ml
horké
olivový olej extra panenský
60
ml
sýr feta
150
g
rozdrobený
olivy zelené
100
g
kalamata, nasekané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Brambory povařte doměkka v osolené vodě, trvá to 15–20 minut. Slijte, s mlékem a olejem rozmačkejte dohladka. Vmíchejte fetu, olivy, sůl i pepř.
2
Strouhanku smíchejte s olivami, petrželkou, máslem a pepřem. Medailonky osolte a potřete hořčicí a pak je přimáčkněte do strouhanky. Rozložte je na plech s pečicím papírem a v troubě předehřáté na 200 ºC pečte 12–15 minut dozlatova. Podávejte s kaší.