0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové medailonky s olivovou krustou

Vepřové medailonky s olivovou krustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové medailonky s olivovou krustou

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3420 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 241 g
Tuky 185 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné pečené medailonky obalené ve strouhance s olivami a petrželkou. K nim si dejte báječnou kaši, kterou oživí sýr feta a olivy.

Suroviny

strouhanka panko 35 g
strouhanka z toustového chleba
olivy zelené 50 g
drobně nasekané
petrželka 3 PL
nasekaná
máslo 50 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
panenka 600 g
medailonky
hořčice dijonská
na potření masa
Na kaši
brambory 1 kg
moučnaté, oloupané
mléko 200 ml
horké
olivový olej extra panenský 60 ml
rozdrobený
olivy zelené 100 g
kalamata, nasekané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory povařte doměkka v osolené vodě, trvá to 15–20 minut. Slijte, s mlékem a olejem rozmačkejte dohladka. Vmíchejte fetu, olivy, sůl i pepř.

2 Strouhanku smíchejte s olivami, petrželkou, máslem a pepřem. Medailonky osolte a potřete hořčicí a pak je přimáčkněte do strouhanky. Rozložte je na plech s pečicím papírem a v troubě předehřáté na 200 ºC pečte 12–15 minut dozlatova. Podávejte s kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč