Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlé zeleninové karbanátky

Můžete je ogrilovat nebo osmažit
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 5 minut
P
Sendvič Asijská

Ingredience

    • 800 g cizrny z konzervy, slité a propláchnuté
    • 1 malou cibuli, nakrájenou
    • hrst zelené petrželky, nasekané
    • kůru a šťávu z jednoho citronu
    • po 2 lžičkách kmínu a koriandru
    • 6 lžic hladké mouky + trochu na poprášení
    • sůl a pepř na dochucení
    • 4 lžíce olivového oleje

    Na ozdobu a k podávání:
    • 4 hamburgerové žemle
    • nakrájenou červenou cibuli
    • pálivou salsu (viz Tip Apetitu)
    • bílý jogurt, případně hořčici nebo kečup

Příprava jídla

1. Do mixéru vložte prvních šest ingrediencí ze seznamu, opepřete, případně osolte, a krátce prošlehejte na hrubou kaši. Přesuňte ji na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte čtyři placky (karbanátky).

2. Karbanátky trochu pomoučněte. V teflonové pánvi rozpalte olej a pečte je z každé strany asi dvě minuty – dokřupava. Podávejte v žemlích s cibulkou a oblíbeným dochucovadlem.

Jde to ještě zdravěji:
Karbanátky potřete olivovým olejem a pečte v troubě pod grilem dohněda, 8–10 minut z každé strany. Po mexicku: Okořeňte pro změnu mletým či drceným chilli.

Tip apetitu
Naší variantě falafelu dodá správný říz mexická salsa Cholula z papriček Piquin a Chile rojo de arbol. Vydrží zhruba půl roku a má šroubovací dřevěný uzávěr. 60 ml za 50 Kč, koupíte v Delvitě. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.10
Obrazek uzivatele
spis lusteninovy ne?
Obrazek uzivatele
Zeleninovy karbanatky mam moc rada, ale bohuzel jsem v tomto receptu zadnou zeleninu nenasla :-(
Obrazek uzivatele
Mno, tohle spíš vypadá jako recept na falafel (i když lehce upravený) :-)

Přidat komentář