
Rychlé zeleninové karbanátky
Můžete je ogrilovat nebo osmažit
Vydání: 2005/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 5 minut
Opékání: 5 minut
P
Ingredience
- 800 g cizrny z konzervy, slité a propláchnuté
- 1 malou cibuli, nakrájenou
- hrst zelené petrželky, nasekané
- kůru a šťávu z jednoho citronu
- po 2 lžičkách kmínu a koriandru
- 6 lžic hladké mouky + trochu na poprášení
- sůl a pepř na dochucení
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 hamburgerové žemle
- nakrájenou červenou cibuli
- pálivou salsu (viz Tip Apetitu)
- bílý jogurt, případně hořčici nebo kečup
Na ozdobu a k podávání:
Příprava jídla
1. Do mixéru vložte prvních šest ingrediencí ze seznamu, opepřete, případně osolte, a krátce prošlehejte na hrubou kaši. Přesuňte ji na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte čtyři placky (karbanátky).
2. Karbanátky trochu pomoučněte. V teflonové pánvi rozpalte olej a pečte je z každé strany asi dvě minuty – dokřupava. Podávejte v žemlích s cibulkou a oblíbeným dochucovadlem.
Jde to ještě zdravěji: Karbanátky potřete olivovým olejem a pečte v troubě pod grilem dohněda, 8–10 minut z každé strany. Po mexicku: Okořeňte pro změnu mletým či drceným chilli.
Tip apetitu
Naší variantě falafelu dodá správný říz mexická salsa Cholula z papriček Piquin a Chile rojo de arbol. Vydrží zhruba půl roku a má šroubovací dřevěný uzávěr. 60 ml za 50 Kč, koupíte v Delvitě.
2. Karbanátky trochu pomoučněte. V teflonové pánvi rozpalte olej a pečte je z každé strany asi dvě minuty – dokřupava. Podávejte v žemlích s cibulkou a oblíbeným dochucovadlem.
Jde to ještě zdravěji: Karbanátky potřete olivovým olejem a pečte v troubě pod grilem dohněda, 8–10 minut z každé strany. Po mexicku: Okořeňte pro změnu mletým či drceným chilli.
Tip apetitu
Naší variantě falafelu dodá správný říz mexická salsa Cholula z papriček Piquin a Chile rojo de arbol. Vydrží zhruba půl roku a má šroubovací dřevěný uzávěr. 60 ml za 50 Kč, koupíte v Delvitě.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 12:59
Jirina (neověřeno)
8. Březen 2008 17:49
kej (neověřeno)
23. Březen 2008 16:46
JP (neověřeno)
6. Říjen 2008 10:33