Falafelové burgery

Falafelové burgery

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1908 kcal
Bílkoviny 90 g
Cukr 242 g
Tuky 53 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Burgery z cizrny, česneku a bylinek. Podávejte s opečenou pitou a rajčatovou omáčkou.

Suroviny

cizrna 400 g
konzerva, slitá
cibule červená 1 ks
nahrubo nasekaná
česnek 1 stroužek
nasekaný
petrželka hrst
nasekaná
kmín 1 ČL
římský, mletý
koriandr 1 ČL
mletý
harissa 0.5 ČL
lze nahradit mletým chilli
mouka pšeničná hladká 2 PL
slunečnicový olej 2 PL
sůl
K podávání
pita
opečená
rajčatové pyré 200 g
hotová
rukola
lze nahradit listovým salátem

Cizrnu osušte kuchyňským papírem. Spolu s 2/3 cibule, česnekem, petrželkou, kořením, moukou a trochou soli ji do téměř hladka pořádně zpracujte mixérem nebo chopperem. Pak z hmoty rukama zformujte 4 koláčky.

Na nepřilnavé pánvi zahřejte olej a rychle opečte burgery, stačí 3 minuty z každé strany, do světle zlatova. Podávejte s opečenou pitou, rajčatovou omáčkou, zbývající cibulí a zelenými listy.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit