Burgery z cizrny, česneku a bylinek. Podávejte s opečenou pitou a rajčatovou omáčkou.
Suroviny
cizrna vařená
400
g
slitá
cibule červená
1
ks
nahrubo nasekaná
česnek
1
stroužek
nasekaný
petrželka
hrst
nasekaná
římský kmín
1
ČL
mletý
koriandr čerstvý
1
ČL
mletý
harissa
½
ČL
lze nahradit mletým chilli
mouka pšeničná hladká
2
PL
slunečnicový olej
2
PL
sůl
K podávání
pita
opečená
rajčatová passata - pyré
200
g
hotová
lze nahradit listovým salátem
1 Cizrnu osušte kuchyňským papírem. Spolu s 2/3 cibule, česnekem, petrželkou, kořením, moukou a trochou soli ji do téměř hladka pořádně zpracujte mixérem nebo chopperem. Pak z hmoty rukama zformujte 4 koláčky.
2 Na nepřilnavé pánvi zahřejte olej a rychle opečte burgery, stačí 3 minuty z každé strany, do světle zlatova. Podávejte s opečenou pitou, rajčatovou omáčkou, zbývající cibulí a zelenými listy.