0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vegetariánská miska s falafelem

Vegetariánská miska s falafelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vegetariánská miska s falafelem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2705 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 303 g
Tuky 98 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kromě falafelu a hummusu můžete do misky přidat vařenou čočku, čočkové karbanátky anebo fazolové chili sin carne.

Suroviny

batáty 1 ks
velký
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
hummus 200 g
hotový
mrkev 2 ks
nakrájená na jemné nudličky
zelí červené 0.5 ks
polovina menší hlávka, nakrouhaná
avokádo 1 ks
dužina, na plátky
Na falafel
česnek 2 stroužky
nakrájené nahrubo
petrželka 1 svazek
hladkolistá, lístky otrhané
cizrna 400 g
konzerva, cizrna slitá a propláchnutá
mouka cizrnová 0.25 hrnku
římský kmín 0.25 ČL
mletý
paprika mletá uzená 0.5 ČL
mletá
chilli sušené 0.25 ČL
sůl
Na zálivku
jogurt řeckého typu 3 PL
citron 0.5 ks
šťáva vymačkaná
petrželka 2 PL
nasekaná + na ozdobení
česnek 2 stroužky
drcené

Postup

1

Na falafel dejte do robotu česnek a petržel a promixujte. Poté přidejte všechny zbylé ingredience a promixujte do hrubší hmoty. Z ní tvarujte placičky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

2

Pečte je v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 20 minut.

3

Poté nechte zcela vychladnout (falafel je po upečení křehký a může se rozpadat). Pokud chcete falafel křupavý, můžete jej ještě opéct na pánvi.

4

Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky, promíchejte je se lžící oleje, osolte, opepřete a dejte péct na zhruba 15 minut nebo doměkka.

5

Na zálivku promíchejte jogurt, citronovou šťávu, bylinky a česnek.

6

Do misek rozdělte upečené batáty, falafel, hummus, mrkev, červené zelí a avokádo. Přelijte zálivkou a podávejte ozdobené petrželkou.

Související články

Cizrna: královna mezi luštěninami
  • Tipy a triky

Cizrna: královna mezi luštěninami

Cizrna beraní, garbanzo nebo římský hrách. Na pojmenování cizrny se možná všichni neshodneme, avšak o výborném složení cizrny polemizovat nemůžeme. Vždyť tato luštěnina vyniká vysokým obsahem esenciálních aminokyselin, vitaminů řady B a...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit