Kromě falafelu a hummusu můžete do misky přidat vařenou čočku, čočkové karbanátky anebo fazolové chili sin carne.
Suroviny
Postup
Na falafel dejte do robotu česnek a petržel a promixujte. Poté přidejte všechny zbylé ingredience a promixujte do hrubší hmoty. Z ní tvarujte placičky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte je v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 20 minut.
Poté nechte zcela vychladnout (falafel je po upečení křehký a může se rozpadat). Pokud chcete falafel křupavý, můžete jej ještě opéct na pánvi.
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky, promíchejte je se lžící oleje, osolte, opepřete a dejte péct na zhruba 15 minut nebo doměkka.
Na zálivku promíchejte jogurt, citronovou šťávu, bylinky a česnek.
Do misek rozdělte upečené batáty, falafel, hummus, mrkev, červené zelí a avokádo. Přelijte zálivkou a podávejte ozdobené petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )