Roštěná od Evíka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Roštěná od Evíka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

roštěnec 2
nebo zadní hovězí kýta pro 2 osoby
Nakrájíme plátky a naklepeme. Potřeme je kmínem , nový koření, popepříme a přidáme vegetu. Dáme do mísy jednu vrstvu masa a polejeme olejem. Takto postupujeme se všemi plátky. Maso necháme naložené 2 dny. Po prvním dnu ho otočíme. Do papiňáku dáme sádlo a nakrájíme 2 cibule. Plátky obalíme v hladké mouce a mezitím si připravíme na pánev sádlo. Na rozpálený tuk pokládáme plátky a krátce je smažíme , po obou stranách. Až budou mít kůrčičku. Štávu z naloženého masa i to , co zbyde na pánvi odrbeme do papiňáku , naházíme tam maso a přidáme vodu asi 1 cm nad maso. Vaříme 20 minut. V normálním hrnci déle, dokud není maso měkké asi 1,5 hodiny.Záleží na množství a druhu papiňáku. Já mám nový a tam je to velmi rychle. Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme maggim nebo Vegetou a zahustíme moukou. Stále mícháme , aby se nevytvořily hrudky.
Autor: pavlag

Obchod Apetit