Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Roštěná od Evíka

Popis receptu: 
super s rýží
Autor: Pavla Gondeková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    roštěnec nebo zadní hovězí kýta pro 2 osoby 2- 4 plátky

Příprava jídla

Nakrájíme plátky a naklepeme. Potřeme je kmínem , nový koření, popepříme a přidáme vegetu. Dáme do mísy jednu vrstvu masa a polejeme olejem. Takto postupujeme se všemi plátky. Maso necháme naložené 2 dny. Po prvním dnu ho otočíme. Do papiňáku dáme sádlo a nakrájíme 2 cibule. Plátky obalíme v hladké mouce a mezitím si připravíme na pánev sádlo. Na rozpálený tuk pokládáme plátky a krátce je smažíme , po obou stranách. Až budou mít kůrčičku. Štávu z naloženého masa i to , co zbyde na pánvi odrbeme do papiňáku , naházíme tam maso a přidáme vodu asi 1 cm nad maso. Vaříme 20 minut. V normálním hrnci déle, dokud není maso měkké asi 1,5 hodiny.Záleží na množství a druhu papiňáku. Já mám nový a tam je to velmi rychle. Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme maggim nebo Vegetou a zahustíme moukou. Stále mícháme , aby se nevytvořily hrudky.
REKLAMA

Přidat komentář