0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kůzlečí řízky s dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3206 kcal
Bílkoviny 232 g
Sacharidy 329 g
Tuky 99 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kůzlečí řízky považovaly naše babičky za sváteční jídlo hodné neděle. Udělejte to stejně jako ony a servírujte řízky ve slavnostní okamžik.

Suroviny

velké, nebo 8 středních
kůzlečí maso 500 g
kýta nebo hřbet
sůl
pepř
mouka pšeničná hladká 120 g
vejce 3 ks
strouhanka 200 g
slunečnicový olej
na smažení
máslo
na smažení
Na dip
nebo zakysaná smetana
česnek 3 stroužky
klíčky 1 hrst
sůl
pepř
řeřicha
na ozdobu

1 Nejprve udělejte dip: sýr nastrouhejte a smíchejte s jogurtem nebo zakysanou smetanou, přidejte najemno nasekaný česnek, vmíchejte klíčky a dochuťte solí a pepřem. Dejte chladit do lednice.

2 Brambory uvařte ve slupce doměkka. Kůzlečí maso naporcujte na řízečky velikosti dlaně. Maso z obou stran osolte a opepřete a pak obalte v klasickém trojobalu – mouce, vajíčku a strouhance. V pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a másla a pak na něm pomalu z obou stran osmažte řízky. Brambory sceďte, oloupejte a po delší straně nařízněte. Do vzniklé kapsy dejte pořádnou lžíci dipu a zasypte čerstvou  řeřichou. Podávejte společně s řízečky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč