Kůzlečí řízky s dipem

Kůzlečí řízky s dipem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2457 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 329 g
Tuky 68 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kůzlečí řízky považovaly naše babičky za sváteční jídlo hodné neděle. Udělejte to stejně jako ony a servírujte řízky ve slavnostní okamžik.

Suroviny

brambory 4 ks
velké, nebo 8 středních
500 g
kůzlečí maso z kýty nebo hřbetu
sůl
pepř
mouka pšeničná hladká 120 g
vejce 2 ks
strouhanka 200 g
slunečnicový olej
na smažení
máslo
na smažení
Na dip
sýr feta 200 g
jogurt řeckého typu 200 ml
lze nahradit tučnou zakysanou smetanou
česnek 2 stroužek
klíčky 1 hrst
sůl
pepř
řeřicha
na ozdobu

1 Nejprve udělejte dip: sýr nastrouhejte a smíchejte s jogurtem nebo zakysanou smetanou, přidejte najemno nasekaný česnek, vmíchejte klíčky a dochuťte solí a pepřem. Dejte chladit do lednice.

2 Brambory uvařte ve slupce doměkka. Kůzlečí maso naporcujte na řízečky velikosti dlaně. Maso z obou stran osolte a opepřete a pak obalte v klasickém trojobalu – mouce, vajíčku a strouhance. V pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a másla a pak na něm pomalu z obou stran osmažte řízky. Brambory sceďte, oloupejte a po delší straně nařízněte. Do vzniklé kapsy dejte pořádnou lžíci dipu a zasypte čerstvou  řeřichou. Podávejte společně s řízečky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit