0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kůzlečí řízky s dipem

Kůzlečí řízky s dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kůzlečí řízky s dipem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3206 kcal
Bílkoviny 232 g
Sacharidy 329 g
Tuky 99 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kůzlečí řízky považovaly naše babičky za sváteční jídlo hodné neděle. Udělejte to stejně jako ony a servírujte řízky ve slavnostní okamžik.

Suroviny

brambory 4 ks
velké, nebo 8 středních
kůzlečí maso 500 g
kýta nebo hřbet
sůl
pepř
mouka pšeničná hladká 120 g
vejce 3 ks
strouhanka 200 g
slunečnicový olej
na smažení
máslo
na smažení
Na dip
sýr feta 200 g
jogurt řeckého typu 200 ml
nebo zakysaná smetana
česnek 3 stroužky
klíčky 1 hrst
sůl
pepř
řeřicha
na ozdobu

1 Nejprve udělejte dip: sýr nastrouhejte a smíchejte s jogurtem nebo zakysanou smetanou, přidejte najemno nasekaný česnek, vmíchejte klíčky a dochuťte solí a pepřem. Dejte chladit do lednice.

2 Brambory uvařte ve slupce doměkka. Kůzlečí maso naporcujte na řízečky velikosti dlaně. Maso z obou stran osolte a opepřete a pak obalte v klasickém trojobalu – mouce, vajíčku a strouhance. V pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a másla a pak na něm pomalu z obou stran osmažte řízky. Brambory sceďte, oloupejte a po delší straně nařízněte. Do vzniklé kapsy dejte pořádnou lžíci dipu a zasypte čerstvou  řeřichou. Podávejte společně s řízečky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit