Vietnamské vepřové v salátu

Vietnamské vepřové v salátu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1745 kcal
Bílkoviny 120 g
Cukr 295 g
Tuky 42 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete-li bún cha, zkuste tuto sofistikovanou verzi této asijské pochoutky.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
vepřové maso mleté 500 g
šalotka 2 ks
nadrobno
česnek 2 stroužek
na velmi jemno
citronová tráva 2
bez tuhé vrstvy, na velmi drobno
krupicový cukr 3 ČL
rybí omáčka 2 PL
+ na případné dochucení
nudle rýžové 50 g
tenké vermicelli
olej
na pokapání nudlí (nejlépe sezamový)
little gem listy, lze nahradit menšími lístky ledového salátu, na naplnění, umyté, osušené
koriandr lístky
na posypání
Na naloženou zeleninu a omáčku
jablečný ocet 120 ml
lze nahradit rýžovým
krupicový cukr 70 g
sůl 2 ČL
mrkev 2 ks
střední, na tenké nudličky
bílá ředkev 1 ks
lze nahradit kusem ředkvě daikon, na tenké nudličky
chilli paprička 0.5 ks
malá, bez semínek, nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno

1 Naložte zeleninu. Smíchejte 250 ml teplé vody s octem, cukrem a solí, až se cukr a sůl rozpustí. Přelijte přes nakrájenou zeleninu a nechte 20 minut marinovat (můžete i déle).

2 Zatímco se zelenina marinuje, na pánvi rozpalte olej a vsypte maso, šalotku, česnek a citronovou trávu. Jak začne maso zlátnout, přidejte krupicový cukr, rybí omáčku a opečte dozlatova.

3 Mezitím uvařte nudle: Dejte do rendlíku vařit osolenou vodu a do vroucí vložte nudle, zamíchejte a vařte 4 minuty. Pak slijte, prolijte studenou vodou a pokapejte trochou oleje, aby se neslepily.

4 Přidejte nudle k masu a promíchejte. Nakládanou zeleninu slijte, nálev však uchovejte. Podle chuti do něj přidejte rybí omáčku a zřeďte ho vodou, měla by chutnat příjemně sladkokysele, případně dochuťte. Nakonec přidejte chilli papričku a nasekaný stroužek česneku.

5 Naaranžujte maso s nudlemi do lístků salátu jako do misek, navrch dejte naloženou zeleninu, pokapejte omáčkou, posypte koriandrem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit