Milujete-li bún cha, zkuste tuto sofistikovanou verzi této asijské pochoutky.
Suroviny
Postup
Naložte zeleninu. Smíchejte 250 ml teplé vody s octem, cukrem a solí, až se cukr a sůl rozpustí. Přelijte přes nakrájenou zeleninu a nechte 20 minut marinovat (můžete i déle).
Zatímco se zelenina marinuje, na pánvi rozpalte olej a vsypte maso, šalotku, česnek a citronovou trávu. Jak začne maso zlátnout, přidejte krupicový cukr, rybí omáčku a opečte dozlatova.
Mezitím uvařte nudle: Dejte do rendlíku vařit osolenou vodu a do vroucí vložte nudle, zamíchejte a vařte 4 minuty. Pak slijte, prolijte studenou vodou a pokapejte trochou oleje, aby se neslepily.
Přidejte nudle k masu a promíchejte. Nakládanou zeleninu slijte, nálev však uchovejte. Podle chuti do něj přidejte rybí omáčku a zřeďte ho vodou, měla by chutnat příjemně sladkokysele, případně dochuťte. Nakonec přidejte chilli papričku a nasekaný stroužek česneku.
Naaranžujte maso s nudlemi do lístků salátu jako do misek, navrch dejte naloženou zeleninu, pokapejte omáčkou, posypte koriandrem a podávejte.