0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vietnamské vepřové v salátu

Vietnamské vepřové v salátu

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1727 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 287 g
Tuky 42 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete-li bún cha, zkuste tuto sofistikovanou verzi této asijské pochoutky.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
vepřové maso mleté 500 g
šalotka 2 ks
nadrobno
česnek 2 stroužek
na velmi jemno
citronová tráva 2 ks
bez tuhé vrstvy, na velmi drobno
krupicový cukr 3 ČL
rybí omáčka 2 PL
+ na případné dochucení
nudle rýžové 50 g
tenké vermicelli
sezamový olej
nebo jiný olej, na pokapání nudlí
little gem salát
rozdělený na listy – umyté, osušené, na naplnění, lze nahradit menšími lístky ledového salátu
koriandr čerstvý lístky
na posypání
Na naloženou zeleninu a omáčku
rýžový ocet 120 ml
lze nahradit jablečným
krupicový cukr 70 g
sůl 2 ČL
mrkev 2 ks
střední, na tenké nudličky
bílá ředkev 1 ks
lze nahradit kusem ředkvě daikon, na tenké nudličky
chilli paprička ½ ks
malá, bez semínek, nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno

1 Naložte zeleninu. Smíchejte 250 ml teplé vody s octem, cukrem a solí, až se cukr a sůl rozpustí. Přelijte přes nakrájenou zeleninu a nechte 20 minut marinovat (můžete i déle).

2 Zatímco se zelenina marinuje, na pánvi rozpalte olej a vsypte maso, šalotku, česnek a citronovou trávu. Jak začne maso zlátnout, přidejte krupicový cukr, rybí omáčku a opečte dozlatova.

3 Mezitím uvařte nudle: Dejte do rendlíku vařit osolenou vodu a do vroucí vložte nudle, zamíchejte a vařte 4 minuty. Pak slijte, prolijte studenou vodou a pokapejte trochou oleje, aby se neslepily.

4 Přidejte nudle k masu a promíchejte. Nakládanou zeleninu slijte, nálev však uchovejte. Podle chuti do něj přidejte rybí omáčku a zřeďte ho vodou, měla by chutnat příjemně sladkokysele, případně dochuťte. Nakonec přidejte chilli papričku a nasekaný stroužek česneku.

5 Naaranžujte maso s nudlemi do lístků salátu jako do misek, navrch dejte naloženou zeleninu, pokapejte omáčkou, posypte koriandrem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč