Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vietnamské vepřové v salátu
Vietnamské vepřové v salátu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vietnamské vepřové v salátu

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1727 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 287 g
Tuky 42 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete-li bún cha, zkuste tuto sofistikovanou verzi této asijské pochoutky.

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nadrobno
česnek 2 stroužek
na velmi jemno
citronová tráva 2 ks
bez tuhé vrstvy, na velmi drobno
rybí omáčka 2 PL
+ na případné dochucení
nudle rýžové 50 g
tenké vermicelli
sezamový olej
nebo jiný olej, na pokapání nudlí
little gem salát
rozdělený na listy – umyté, osušené, na naplnění, lze nahradit menšími lístky ledového salátu
koriandr čerstvý lístky
na posypání
Na naloženou zeleninu a omáčku
rýžový ocet 120 ml
lze nahradit jablečným
sůl 2 ČL
mrkev 2 ks
střední, na tenké nudličky
lze nahradit kusem ředkvě daikon, na tenké nudličky
malá, bez semínek, nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno

Postup

1

Naložte zeleninu. Smíchejte 250 ml teplé vody s octem, cukrem a solí, až se cukr a sůl rozpustí. Přelijte přes nakrájenou zeleninu a nechte 20 minut marinovat (můžete i déle).

2

Zatímco se zelenina marinuje, na pánvi rozpalte olej a vsypte maso, šalotku, česnek a citronovou trávu. Jak začne maso zlátnout, přidejte krupicový cukr, rybí omáčku a opečte dozlatova.

3

Mezitím uvařte nudle: Dejte do rendlíku vařit osolenou vodu a do vroucí vložte nudle, zamíchejte a vařte 4 minuty. Pak slijte, prolijte studenou vodou a pokapejte trochou oleje, aby se neslepily.

4

Přidejte nudle k masu a promíchejte. Nakládanou zeleninu slijte, nálev však uchovejte. Podle chuti do něj přidejte rybí omáčku a zřeďte ho vodou, měla by chutnat příjemně sladkokysele, případně dochuťte. Nakonec přidejte chilli papričku a nasekaný stroužek česneku.

5

Naaranžujte maso s nudlemi do lístků salátu jako do misek, navrch dejte naloženou zeleninu, pokapejte omáčkou, posypte koriandrem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín