Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pchali z čerstvého špenátu

Je to něco mezi dušeným špenátem a salátem; chuť ale čerstvým listům dodávají zejména vlašské ořechy. O stylovou ozdobu se postarají jiskrně rudá zrnka granátového jablka, jimiž je Gruzie proslulá.

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Salát Východoevropská

Ingredience

    • 1 kg čerstvého špenátu
    • 100–150 g jader vlašských ořechů
    • 4 stroužky česneku
    • svazek čerstvého koriandru
    • gruzínské koření adžika
    • sůl, pepř a ocet na dochucení

    Na ozdobu:

    • zrnka z poloviny granátového jablka

     

Příprava jídla

1. Listy špenátu velmi pečlivě opláchněte pod tekoucí vodou – je to důležité zvlášť v místech, kde jsou listy srostlé do svazečků.

2. Vložte listy do velkého kastrolu, zalijte mírně osolenou vodou, uveďte do varu a asi deset minut vařte, až je špenát hezky vláčný, ale má ještě pěknou zelenou barvu. Během varu se objem značně zmenší.

3. Listy špenátu sceďte, nechte okapat a ještě je rukama důkladně vymačkejte, jako byste ždímali prádlo. Spolu s ořechy, koriandrem, kořením a česnekem je vložte do mixéru nebo – což má Viktoria daleko raději – je spolu rozemelte ve strojku na maso.

4. Směs dochuťte solí, pepřem a několika kapkami octa. Podávejte na menších talířcích, ozdobené zrnky granátového jablka.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gruzínské čachobili z kuřete

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.47

Přidat komentář