Špenát s piniovými oříšky a česnekem

spenat s piniovymi orisky
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Špenát s piniovými oříšky a česnekem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 411 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 2 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oříšky a česnek promění špenát ve stylový a bleskurychlý předkrm

Suroviny

1 kg
listový špenát či 500 g mražený
olivový olej 3 PL
3 PL
piniové ořechy
česnek 2 stroužky
najemno či rozdrcené
sůl
pepř

Postup

1

Špenát důkladně propláchněte a vložte do velkého hrnce. Přelijte trochou vroucí vody, těsně přikryjte pokličkou a vařte dvě až tři minuty, až listy ovadnou.

2

Přemístěte do cedníku, nechte důkladně odkapat a ještě vymačkej­te zbylou vodu. Mražený špenát rozmrazte v mikrovlnce a též zbavte vody.

3

Mezitím rozpalte olej, přidejte piniové oříšky a za stálého míchání je osmahněte dozlatova. Přidejte česnek a ještě krátce osmahněte. Poté přimíchejte špenát a směs prohřejte. Ochuťte a podávejte jako teplou přílohu.

Zkuste to jinak
K tomuto způsobu úpravy se hodí i zelené fazolky (ty vařte 5–6 minut) či brokolice (vařte 3–4 minuty).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

podobný recept po italsku "spinaci alla genovese" - nahraďte česnek hrstí rozinek, které jste předtím dali vymáčet do telplé vody .... mňam

Anonym

je podobny, nechybi v nem piniove orisky a cesnek je v nem nahrazeny uz zminovanymi rozinkami a dava se tam jeste opecene kvalitni uzene a je to silene drobry:-)

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit