0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenát s piniovými oříšky a česnekem

spenat s piniovymi orisky
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Špenát s piniovými oříšky a česnekem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 935 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 38 g
Tuky 64 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oříšky a česnek promění špenát ve stylový a bleskurychlý předkrm.

Suroviny

špenát 1 kg
nebo 500 g mražený
olivový olej 3 PL
piniové oříšky 3 PL
česnek 2 stroužky
najemno či rozdrcené
sůl
pepř

Postup

1

Špenát důkladně propláchněte a vložte do velkého hrnce. Přelijte trochou vroucí vody, těsně přikryjte pokličkou a vařte dvě až tři minuty, až listy ovadnou.

2

Přemístěte do cedníku, nechte důkladně odkapat a ještě vymačkej­te zbylou vodu. Mražený špenát rozmrazte v mikrovlnce a též zbavte vody.

3

Mezitím rozpalte olej, přidejte piniové oříšky a za stálého míchání je osmahněte dozlatova. Přidejte česnek a ještě krátce osmahněte. Poté přimíchejte špenát a směs prohřejte. Ochuťte a podávejte jako teplou přílohu.

Zkuste to jinak
K tomuto způsobu úpravy se hodí i zelené fazolky (ty vařte 5–6 minut) či brokolice (vařte 3–4 minuty).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

podobný recept po italsku "spinaci alla genovese" - nahraďte česnek hrstí rozinek, které jste předtím dali vymáčet do telplé vody .... mňam

Anonym

je podobny, nechybi v nem piniove orisky a cesnek je v nem nahrazeny uz zminovanymi rozinkami a dava se tam jeste opecene kvalitni uzene a je to silene drobry:-)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit