Oříšky a česnek promění špenát ve stylový a bleskurychlý předkrm.
Suroviny
špenát
1
kg
nebo 500 g mražený
olivový olej
3
PL
piniové oříšky
3
PL
česnek
2
stroužky
najemno či rozdrcené
sůl
pepř
Postup
1
Špenát důkladně propláchněte a vložte do velkého hrnce. Přelijte trochou vroucí vody, těsně přikryjte pokličkou a vařte dvě až tři minuty, až listy ovadnou.
2
Přemístěte do cedníku, nechte důkladně odkapat a ještě vymačkejte zbylou vodu. Mražený špenát rozmrazte v mikrovlnce a též zbavte vody.
3
Mezitím rozpalte olej, přidejte piniové oříšky a za stálého míchání je osmahněte dozlatova. Přidejte česnek a ještě krátce osmahněte. Poté přimíchejte špenát a směs prohřejte. Ochuťte a podávejte jako teplou přílohu.
Zkuste to jinak
K tomuto způsobu úpravy se hodí i zelené fazolky (ty vařte 5–6 minut) či brokolice (vařte 3–4 minuty).
Komentáře
Anonym
30.03.2006 12:33
vylepšovák
Anonym
11.09.2007 17:15
katalansky spenat
Anonym
02.09.2007 15:28
Apetit 7/05