Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenát s piniovými oříšky a česnekem
spenat s piniovymi orisky
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Špenát s piniovými oříšky a česnekem

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 935 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 38 g
Tuky 64 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oříšky a česnek promění špenát ve stylový a bleskurychlý předkrm.

Suroviny

nebo 500 g mražený
olivový olej 3 PL
piniové oříšky 3 PL
česnek 2 stroužky
najemno či rozdrcené
sůl
pepř

Postup

1

Špenát důkladně propláchněte a vložte do velkého hrnce. Přelijte trochou vroucí vody, těsně přikryjte pokličkou a vařte dvě až tři minuty, až listy ovadnou.

2

Přemístěte do cedníku, nechte důkladně odkapat a ještě vymačkej­te zbylou vodu. Mražený špenát rozmrazte v mikrovlnce a též zbavte vody.

3

Mezitím rozpalte olej, přidejte piniové oříšky a za stálého míchání je osmahněte dozlatova. Přidejte česnek a ještě krátce osmahněte. Poté přimíchejte špenát a směs prohřejte. Ochuťte a podávejte jako teplou přílohu.

Zkuste to jinak
K tomuto způsobu úpravy se hodí i zelené fazolky (ty vařte 5–6 minut) či brokolice (vařte 3–4 minuty).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:28
Recept se nachází v č.7/05, str.62
30.03.2006 12:33
podobný recept po italsku "spinaci alla genovese" - nahraďte česnek hrstí rozinek, které jste předtím dali vymáčet do telplé vody .... mňam
11.09.2007 17:15
je podobny, nechybi v nem piniove orisky a cesnek je v nem nahrazeny uz zminovanymi rozinkami a dava se tam jeste opecene kvalitni uzene a je to silene drobry:-)

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...