Jarní špenátový salát

Jarní špenátový salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4277 kcal
Bílkoviny 215 g
Cukr 245 g
Tuky 247 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Právě pro jarní saláty jsou mladé křehké lístky špenátu jako stvořené!

Suroviny

slanina 220 g
nakrájená na kostičky
houby 250 g
nakrájené na silnější plátky
česnek 1 stroužek
nasekaný
50 ml
ocet vinný červený
olivový olej 150 g
extra virgin
cizrna 450 g
konzervovaná, slitá, opláchnutá, např. La Torrente
špenát 350 g
maldý, opláchnutý a osušený
sýr s modrou plísní 220 g
nalámaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Slaninu dejte do velké silnostěnné pánve a asi deset minut opékejte na nízkém plameni. Pak ji přemístěte na talíř vyložený kuchyňským papírem. Zvyšte plamen a do vypečeného tuku vsypte houby. Smažte je tři až pět minut, potom je také přesuňte na talíř.

2. Do pánve vložte česnek a minutu smažte. Přilijte ocet a nechte prudčeji vyvařit na objem několika lžic; sejměte z ohně a přimíchejte olivový olej. Vzniklý dresink osolte, opepřete, zamíchejte a dejte stranou.

3. Cizrnu, houby, slaninu a špenát vložte do velké salátové mísy a smíchejte. Přilijte dresink; důkladně promíchávejte. Na závěr opatrně přidejte polovinu sýra, aby se moc nerozdrobil. Zbytkem sýra salát ozdobte.

Obchod Apetit