Právě pro jarní saláty jsou mladé křehké lístky špenátu jako stvořené!
Suroviny
slanina
220
g
nakrájená na kostičky
houby
250
g
nakrájené na silnější plátky
česnek
1
stroužek
nasekaný
vinný ocet červený
50
ml
olivový olej
150
g
extra virgin
cizrna vařená
450
g
slitá, opláchnutá
baby špenát
350
g
opláchnutý a osušený
sýr s modrou plísní
220
g
nalámaný
sůl
pepř
Postup
1
Slaninu dejte do velké silnostěnné pánve a asi deset minut opékejte na nízkém plameni. Pak ji přemístěte na talíř vyložený kuchyňským papírem. Zvyšte plamen a do vypečeného tuku vsypte houby. Smažte je tři až pět minut, potom je také přesuňte na talíř.
2
Do pánve vložte česnek a minutu smažte. Přilijte ocet a nechte prudčeji vyvařit na objem několika lžic; sejměte z ohně a přimíchejte olivový olej. Vzniklý dresink osolte, opepřete, zamíchejte a dejte stranou.
3
Cizrnu, houby, slaninu a špenát vložte do velké salátové mísy a smíchejte. Přilijte dresink; důkladně promíchávejte. Na závěr opatrně přidejte polovinu sýra, aby se moc nerozdrobil. Zbytkem sýra salát ozdobte.
Komentáře