Špenátová polévka s nudličkami z kuřecího masa

Špenátová polévka s nudličkami z kuřecího masa

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1253 kcal
Bílkoviny 104 g
Cukr 158 g
Tuky 6 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

V téhle polévce rybu nenajdete. I přesto z ní díky rybí omáčce ucítíte slanou vůni příboje.

Suroviny

Na maso a na špenát
špenát 500 g
čerstvý
kuřecí prsa 200 g
na tenké plátky
Na marinádu
jarní cibulka 2 ks
najemno
česnek 1
najemno
rybí omáčka 1 PL
pepř
Na polévku
vývar kuřecí 1.5 l
rybí omáčka 2 PL
citronová štáva 1 PL
krupicový cukr 1 PL
přírodní
chilli paprička 1 ks
bez semínek, najemno
1. Zbavte špenát stonků a opláchněte ho. Listy pak vložte na pár vteřin do vařící vody a spařte. Poté důkladně sceďte.

2. Nyní si připravte maso. Promíchejte je se surovinami na marinádu - s cibulkou, česnekem, rybí omáčkou a pepřem –  a nechejte aspoň půl hodiny odležet v chladničce.

3. Mezitím dejte vařit kuřecí vývar a dochuťte ho rybí omáčkou, citronovou šťávou, cukrem a chilli. Potom už jenom přidejte spařené špenátové listy a maso i s marinádou. Chvilku povařte a případně dolaďte pepřem.

Obchod Apetit