V téhle polévce rybu nenajdete. I přesto z ní díky rybí omáčce ucítíte slanou vůni příboje.
Suroviny
Na maso a na špenát
špenát
500
g
čerstvý
kuřecí prsa
200
g
na tenké plátky
Na marinádu
jarní cibulka
2
ks
najemno
česnek
1
najemno
rybí omáčka
1
PL
pepř
Na polévku
vývar kuřecí
1,5
l
rybí omáčka
2
PL
citronová šťáva
1
PL
krupicový cukr
1
PL
přírodní
chilli paprička
1
ks
bez semínek, najemno
Postup
1
Zbavte špenát stonků a opláchněte ho. Listy pak vložte na pár vteřin do vařící vody a spařte. Poté důkladně sceďte.
2
Nyní si připravte maso. Promíchejte je se surovinami na marinádu - s cibulkou, česnekem, rybí omáčkou a pepřem – a nechejte aspoň půl hodiny odležet v chladničce.
3
Mezitím dejte vařit kuřecí vývar a dochuťte ho rybí omáčkou, citronovou šťávou, cukrem a chilli. Potom už jenom přidejte spařené špenátové listy a maso i s marinádou. Chvilku povařte a případně dolaďte pepřem.
Komentáře