Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátová polévka s nudličkami z kuřecího masa
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1253 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 158 g
Tuky 6 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V téhle polévce rybu nenajdete. I přesto z ní díky rybí omáčce ucítíte slanou vůni příboje.

Suroviny

Na maso a na špenát
čerstvý
na tenké plátky
Na marinádu
jarní cibulka 2 ks
najemno
najemno
rybí omáčka 1 PL
pepř
Na polévku
vývar kuřecí 1,5 l
rybí omáčka 2 PL
přírodní
bez semínek, najemno

Postup

1

Zbavte špenát stonků a opláchněte ho. Listy pak vložte na pár vteřin do vařící vody a spařte. Poté důkladně sceďte.

2

Nyní si připravte maso. Promíchejte je se surovinami na marinádu - s cibulkou, česnekem, rybí omáčkou a pepřem – a nechejte aspoň půl hodiny odležet v chladničce.

3

Mezitím dejte vařit kuřecí vývar a dochuťte ho rybí omáčkou, citronovou šťávou, cukrem a chilli. Potom už jenom přidejte spařené špenátové listy a maso i s marinádou. Chvilku povařte a případně dolaďte pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

03.09.2007 12:52
Recept se nachází v č.8/05, str.77
19.04.2006 13:09
Fakt vynikající polévka. Doporučuji vyzkoušet.