Recepty s adžikou
Adžika je kořenící směs, která pochází z oblasti Gruzie. Obsahuje česnek, koriandr, papriku, chmele-suneli, kopr a sumah. V oblasti původu se adžika používá v podobě tmavě červené až karmínové omáčky. Na Kavkazu a v Rusku ji konzumují podobně jako u nás jíme hořčici. V jiných částech světa je adžika známá jako drcený prášek.
- Je vhodná k dochucování drůbeže nebo jehněčího masa, ale zvláštní aromatickou chuť a vůni dodá i vegetariánským pokrmům.
- Hodí se i jako základní koření pro grilování nebo kořenící přísada do mletých mas.
- Od roku 1018 je adžika zařazena na seznam nehmotného kulturního dědictví Gruzie.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-