Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s granátovým jablkem

Granátové jablko je úžasné ovoce, u kterého je největším problémem, jak z něj dostat jadérka nejjednodušší cestou ven. S malými růžovočervenými zrníčky v rosolovitém obalu jste pak na dobré cestě k fantastickým dezertům, salátům, koktejlům i slaným pokrmům například perské nebo arménské kuchyně.

...

  

  • Chuť granátového jablka je sladká i kyselá, někdy může trošku trpká a svíravá kvůli tříslovinám, které obsahuje.
  • Z granátových jablek se vyrábí legendární grenadina, bez které by se neobešla řada míchaných drinků.
  • Melasa z granátového jablka je důležitou surovinou v kuchyních zemí Blízkého východu. 
  • Granátová jablka obsahují zejména vitamíny B, C a E, ale také vysoké množství antioxidantů.

Mohlo by se vám líbit: 


Celý popis