Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilkové kuličky

Originální úprava lilku. Zpracujte ho do kuliček s mletým masem a bylinkami.
Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Na 36 kuliček
Doba přípravy: Více než hodinu
30 minut na vypocení lilků, smažení 3-4 minuty, pečení 35 minut
P
Zelenina Řecká

Ingredience

    • 400 g lilku, nakrájeného na plátky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 500 g mletého hovězího masa
    • 2 lžíce jemně nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce jemně nasekaných mátových lístků
    • 2 stroužky česneku, rozetřené
    • 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
    • 200 g sýra feta, rozdrobeného
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1–2 lžíce slunečnicového oleje

Příprava jídla

1 Plátky lilku osolte a nechte 30 minut vypotit. Pak lilek omyjte, osušte a jemně pokrájejte. Troubu předehřejte na 180 °C. Lilek na plechu promíchejte s olivovým olejem a pečte 30 minut dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte zchladnout.

2 Lilek, mleté maso, petrželku, mátu, česnek, citronovou kůru, fetu, sůl a pepř dejte do mísy a pořádně promíchejte. Lžičkou nabírejte směs a tvarujte kuličky.

3 Slunečnicový olej vlijte do rozehřáté nepřilnavé pánve. Na středním plameni smažte lilkové kuličky 3–4 minuty nebo dokud mírně nezezlátnou. Pak je přendejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte dalších 5–6 minut. Servírujte s tzatziki.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řecké menu

Závitky z cukety s tuňákovou náplní

REKLAMA

Přidat komentář