Lilkové kuličky

Lilkové kuličky

Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Více než hodinu Na 36 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1859 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 31 g
Tuky 125 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Originální úprava lilku. Zpracujte ho do kuliček s mletým masem a bylinkami.

Suroviny

lilek 400 g
na plátky
olivový olej 2 PL
hovězí maso 500 g
mleté
petrželka 2 PL
jemně nasekaná
máta 1 PL
jemně nasekané lístky
česnek 2 stroužky
rozetřené
citronová kůra 1 PL
jemně nastrouhaná
sýr feta 200 g
rozdrobený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej 1 PL
1 Plátky lilku osolte a nechte 30 minut vypotit. Pak lilek omyjte, osušte a jemně pokrájejte. Troubu předehřejte na 180 °C. Lilek na plechu promíchejte s olivovým olejem a pečte 30 minut dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte zchladnout.

2 Lilek, mleté maso, petrželku, mátu, česnek, citronovou kůru, fetu, sůl a pepř dejte do mísy a pořádně promíchejte. Lžičkou nabírejte směs a tvarujte kuličky.

3 Slunečnicový olej vlijte do rozehřáté nepřilnavé pánve. Na středním plameni smažte lilkové kuličky 3–4 minuty nebo dokud mírně nezezlátnou. Pak je přendejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte dalších 5–6 minut. Servírujte s tzatziki.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit