Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lilkové kuličky
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
2.6/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Na 36 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1859 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 31 g
Tuky 125 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální úprava lilku. Zpracujte ho do kuliček s mletým masem a bylinkami.

Suroviny

lilek 400 g
na plátky
olivový olej 2 PL
mleté
petrželka 2 PL
jemně nasekaná
máta 1 PL
jemně nasekané lístky
česnek 2 stroužky
rozetřené
jemně nastrouhaná
rozdrobený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej 1 PL

Postup

1

Plátky lilku osolte a nechte 30 minut vypotit. 

2

Pak lilek omyjte, osušte a jemně pokrájejte. 

3

Troubu předehřejte na 180 °C. 

4

Lilek na plechu promíchejte s olivovým olejem a pečte 30 minut dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte zchladnout.

5

Lilek, mleté maso, petrželku, mátu, česnek, citronovou kůru, fetu, sůl a pepř dejte do mísy a pořádně promíchejte. Lžičkou nabírejte směs a tvarujte kuličky.

6

Slunečnicový olej vlijte do rozehřáté nepřilnavé pánve. Na středním plameni smažte lilkové kuličky 3–4 minuty nebo dokud mírně nezezlátnou. 

7

Pak je přendejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte dalších 5–6 minut. Servírujte s tzatziki.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín