Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obalované sýrovo-šunkové kuličky
Obalované sýrovo-šunkové kuličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Obalované sýrovo-šunkové kuličky

4.8/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1362 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 21 g
Tuky 118 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný tvaroh a sýr tvoří pevný základ rychlých a po libosti obměňovatelných kuliček. Už díky tvaru skáčou do pusy samy...

Související recepty

Suroviny

Na směs
šunka 100 g
nebo šunkový salám
sýr 150 g
typu eidam
typu lučina
měkké
jarní cibulka 2 ks
rozpuštěné
Na obal
bazalka
sekaná

Postup

1

Třetinu sýra odkrojte a nastrouhejte najemno. Zbytek spolu se šunku nakrájejte na drobné kostičky.

2

Lučinu rozmíchejte s máslem a spojte se sýrem a šunkou.

3

Z takto vzniklé směsi vytvořte kuličky zhruba velikosti ořechu.

  • Třetinu jich obalte v nastrouhaném sýru (můžete použít i ementál, čedar...),
  • druhou v nasekané nati jarní cibulky,
  • poslední v mleté paprice.
4

Všechno ještě ozdobte pistáciemi, bylinkami nebo kořením podle chuti.

5

Kuličky, jejichž počet můžete znásobením množství surovin libovolně navýšit, pak dejte aspoň na dvacet minut do chladničky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

31.08.2007 14:21
Recept se nachází v č.4/05, str.39

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...