Jak tvarovat masové kuličky

sdílet:
Rozhodli jste se připravit pro přátele hromadu domácích masových koulí?

Ať už jste zvolili jakýkoli recept na hmotu, nejsnáze a nejrychleji vám to půjde od ruky takto: z hmoty utvořte válečky, ty nakrájejte na stejně silné dílky a zaoblete.

Masové koule & brambory v kysaném zelí

Více

Pokud jsou na vašem jídelníčku masové koule často, k ruce vám můžou být kleště speciálně vyráběné pro tento účel, najít je můžete také pod označením tvarovačka masových koulí.

Pomoci si však můžete především ingrediencemi, které do směsi přidáte. Nemusí to být nutně strouhanka, v receptech, které vám přikládáme pod článek se můžete inspirovat několika surovinami, které k masu skvěle ladí a navíc drží tvar. A pokud se rozhodnete udělat masové kuličky ukrývající růžičkovou kapustu před všetečnými strávníky, tvar získáte dokonalý.

Masové koule se schovanými kapustičkami

Více

Symetrické kuličky jsou téměř nemožné, pokud vám vyjdou šišaté nebo nepravidelné, důležitá je především jejich chuť a také fakt, že jste se s nimi pro své blízké kouleli vlastníma rukama.

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit