Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuličky z vinné klobásy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3977 kcal
Bílkoviny 250 g
Sacharidy 100 g
Tuky 279 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky namočené bagetě jsou kuličky z klobás nadýchané a mají perfektní chuť. Nezapomeňte je potřít olejem – budou krásně zlaté a křupavé.

Suroviny

vymáčknutá ze střívka
oloupané a pokrájené
bageta 1 ks
menší velikost nakrájená na plátky
vejce 1 ks
pepř
čerstvě mletý
olej
na potření

Postup

1

Bagetu zalijte vínem. Na pánvi rozpalte máslo a asi deset minut na něm poduste houby.

2

Klobásu smíchejte s kaší z bagety, s vejcem a se žampiony. Opepřete, promíchejte a lžící tvarujte kuličky jako vlašské ořechy. Klaďte je na pečicí papír, potřete olejem a pečte při 180/160 stupních dozlatova; trvá to asi dvacet minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

03.09.2007 21:16
Recept se nachází v č.12/05, str.68