Kuličky z vinné klobásy

Kuličky z vinné klobásy

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3958 kcal
Bílkoviny 250 g
Cukr 100 g
Tuky 279 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Díky namočené bagetě jsou kuličky z klobás nadýchané a mají perfektní chuť. Nezapomeňte je potřít olejem – budou krásně zlaté a křupavé.

Suroviny

klobása vinná 1 kg
vymáčknutá ze střívka
žampiony 10 ks
oloupané a pokrájené
máslo 2 PL
bageta 1 ks
menší velikost nakrájená na plátky
víno bílé 100 ml
vejce 1 ks
pepř
olej
na potření
1. Bagetu zalijte vínem. Na pánvi rozpalte máslo a asi deset minut na něm poduste houby.

2. Klobásu smíchejte s kaší z bagety, s vejcem a se žampiony. Opepřete, promíchejte a lžící tvarujte kuličky jako vlašské ořechy. Klaďte je na pečicí papír, potřete olejem a pečte při 180/160 stupních dozlatova; trvá to asi dvacet minut.

Obchod Apetit