Nakupte si cizokrajné koření a s chutí do toho! Tahle orientální delikatesa totiž spolehlivě dodá šťávu každému mejdanu.
Suroviny
med
2
PL
rybí omáčka
3
PL
vepřové maso mleté
450
g
jarní cibulka
4
ks
jemně pokrájená
česnek
1
stroužek
malý, prolisovaný
citronová tráva
2
ČL
čerstvá, nasekaná
mouka kukuřičná
1
ČL
máta
1
PL
čerstvá, nasekaná
koriandr čerstvý
2
PL
jemně nasekaný
olej
na smažení
sůl
pepř
Na orientální omáčku
koriandr čerstvý
1
ČL
čerstvý, nasekaný
jarní cibulka
3
ks
na tenké plátky
limetová šťáva
2
PL
sójová omáčka
2
PL
nejlépe light
sezamový olej
1
ČL
Postup
1
Nejdřív si připravte základ na kuličky. Med mírně zahřejte na pánvi, přidejte k němu rybí omáčku a umíchejte sirup. Nechte vychladnout.
2
Maso a základ smíchejte v míse se všemi ostatními surovinami kromě oleje. Promíchejte, osolte a opepřete. Vytvarujte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu a asi na dvacet minut je uložte do lednice. Mezitím smíchejte všechny ingredience na omáčku, a tu pak odložte stranou.
3
Pokapejte kuličky olejem a smažte je ze všech stran tři až čtyři minuty. Servírujte s omáčkou.
Komentáře