Masové kuličky po asijsku

Masové kuličky po asijsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny 20

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 975 kcal
Bílkoviny 113 g
Cukr 126 g
Tuky 31 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nakupte si cizokrajné koření a s chutí do toho! Tahle orientální delikatesa totiž spolehlivě dodá šťávu každému mejdanu.

Suroviny

med 2 PL
rybí omáčka 3 PL
vepřové maso mleté 450 g
jarní cibulka 4 ks
jemně pokrájená
česnek 1 stroužek
malý, prolisovaný
citronát 2 ČL
čerstvá, nasekaná, supermarkety - Thai Choice, cena 40 Kč
1 ČL
kukuřičná moučka
máta 1 PL
čerstvá, nasekaná
koriandr 2 PL
jemně nasekaný
olej
na smažení (nejlépe olivový)
sůl
pepř
Na orientální omáčku
koriandr 1 ČL
čerstvý, nasekaný
jarní cibulka 3 ks
na tenké plátky
2 PL
limetková šťáva
sójová omáčka 2 PL
nejlépe light
sezamový olej 1 ČL
1. Nejdřív si připravte základ na kuličky. Med mírně zahřejte na pánvi, přidejte k němu rybí omáčku a umíchejte sirup. Nechte vychladnout.

2. Maso a základ smíchejte v míse se všemi ostatními surovinami kromě oleje. Promíchejte, osolte a opepřete. Vytvarujte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu a asi na dvacet minut je uložte do lednice. Mezitím smíchejte všechny ingredience na omáčku, a tu pak odložte stranou.

3. Pokapejte kuličky olejem a smažte je ze všech stran tři až čtyři minuty. Servírujte s omáčkou. 

Obchod Apetit