Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové kuličky

Masové kuličky jsou vždycky dobrý nápad! Milují je totiž bez výjimky děti i dospělí. Ať už zvolíte českou, skandinávskou, italskou nebo asijskou variantu, zaručeně to bude trefa do černého.

Víte, co znamená comfort food? Tímto pojmem se v zahraničí označují jídla, která vám vrátí dobrou náladu, pokud zrovna nemáte den. Kdybychom měli vybrat 10 jídel, které nás zaručeně potěší a vyvolají doma pocit pohody, masové kuličky by mezi nimi rozhodně nesměly chybět.

Mají spoustu výhod a přinášejí okamžité uspokojení hladu i chuti na něco dobrého, malého, slaného.

  • Nemusejí se dlouho vařit –jakmile získáte praxi v jejich koulení, stanete se mistrem bleskových večeří. Kuličky se totiž na rozdíl od sekané nemusejí péct dlouho.
     
  • Můžete jich připravit spoustu najednou na plechu v troubě.
     
  • Když nemáte doma či na chatě troubu, nevadí – opečete je snadno na pánvi.
     
  • Mleté maso nebývá drahé, díky tomu můžete rodině dopřát masitou večeři, a přitom ušetříte.
     
  • Milují je i děti, které maso moc nejedí. Pokud patří váš potomek mezi strávníky, kteří neoblibují kousání pořádných kusů masa, měkké masové kuličky ho vysloveně potěší.
     
  • Když zbudou, vydrží v lednici do druhého dne a můžete je servírovat s chlebem a okurkou i zastudena. Anebo je ohřejte a naplňte jimi sendvič. Nebo je zabalte dětem do krabičky jako svačinu.
     

Použít můžete jakékoli maso – hovězí, vepřové, krůtí, jehněčí – a dokonce najdete recepty i na masové koule ze zvěřiny (ostatně ve Skandinávii, s níž si masové kuličky spojujeme nejčastěji, jsou tradičním pokrmem kuličky ze sobího masa). 

Vše, co potřebujete vědět o mletém mase

Milujete sekanou, karbanátky, burgery, boloňskou omáčku, chili, pljeskavicu, musaku, bifteki či masové kuličky? Jedno...

A stejně variabilní je i styl, v jakém můžete kuličky připravit a podávat. Jedí se totiž na mnoha místech světa, a tak můžete sáhnout po koření vonícím receptu inspirovaném Marokem, stejně jako po oblíbené švédské variantě se smetanovou omáčkou a brusinkami. Máme pro vás i recepty s asijským nádechem nebo italskou verzi s těstovinami. Ať už zvolíte tak či onak, určitě si pochutnáte.

REKLAMA

Přidat komentář