Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněná kuřecí křídla a zelenina

Vyrážíte na výlet, na piknik nebo chcete oběd do krabičky? Tak tohle je ideální pokrm. Rozhodně ho doplňte salátovým dipem.
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 30 minut
P
Zelenina Americká

Ingredience

    • 3 lžíce sójové omáčky
    • 3 lžíce hotové rajčatové omáčky na těstoviny nebo kečupu
    • 1 lžíce medu
    • 8 kuřecích křidélek, bez nejtenčí části
    • 125 g lusků cukrového hrášku
    • 1 velká mrkev, nakrájená na špalíčky
    • 2 celerové řapíky, nakrájené na špalíčky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. V míse promíchejte sójovou a rajčatovou omáčku, med a přidejte křídla. Obalte je směsí a rozložte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 30 minut dozlatova, během pečení dvakrát obraťte. Vyjměte a nechte vychladnout.

2 Lusky cukrového hrášku zalijte vroucí vodou a nechte stát 3 minuty. Sceďte a propláchněte ledovou vodou.

3 Zabalte křidélka a zeleninu do obědových krabiček.

NĚCO NAVÍC:
Oběd doplňte lehkým hotovým salátovým dipem – třeba od firmy Spak (chutná nám bylinkový, francouzský nebo modrý sýr), Hellmann’s (doporučujeme farmářský či italský), Kühne (vynikající je jogurtový či americký caesar). Prodávají se i v praktických jednoporcových sáčcích.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd v krabičce

20 jídel do krabičky

Přidat komentář