Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí křídla s arašídovým máslem

Kuřecí křídla s arašídovým máslem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12773 kcal
Bílkoviny 1017 g
Sacharidy 334 g
Tuky 785 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V marinádě má arašídové máslo zcela nečekaný účinek. Pomůže totiž vytvořit kůrčičku a navíc vyváží ostrosladkou příchuť jídla. Výsledkem je pochoutka, která se hodí k téměř jakékoli příležitosti – a pokaždé sklidí úspěch. Kuřecí křídla s arašídovým máslem jsou skvělou alternativou pro všechny milovníky křidýlek. 

Suroviny

melasa 350 g
worcesterská omáčka 120 ml
hořčice 50 g
sůl 1 ČL
chilli sušené 2 ČL
drcené
Na ozdobu
petrželka
nebo celer
nakrájený na klínky

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Kuřecí křídla v kloubu trochu nakrojte a tlakem ruky zploštěte. Rozložte je na plech pokrytý alobalem.

2

Ve velkém kastrolu nebo pánvi smíchejte všechny ostatní přísady. Přiveďte k varu, pak snižte plamen a vařte na mírném ohni asi čtvrt hodiny, až směs zhoustne.

3

Pak marinádou přelijte kuřecí křídla. Plechem trochu zatřeste, aby se maso důkladně obalilo. Pečte dvacet minut; pak plech vyndejte z trouby a nechte dalších dvacet minut odpočinout.

4

Podávejte ozdobené petrželí či celerem a klínky citronu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

28.07.2008 21:11
Ahoj, co je to melasa?
23.07.2006 19:35
Vyborne jidlo !!! A se zbylym arasidovym maslem muzete nalozit nasledovne: Na toastovy chleba namazete arasidove maslo a na to date rozmackany banan. Je to fakt dobry, chutnalo to hlavne Elvisu Preslymu, ktery se ti rad cpal.

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč