V marinádě má arašídové máslo zcela nečekaný účinek. Pomůže totiž vytvořit kůrčičku a navíc vyváží ostrosladkou příchuť jídla. Výsledkem je pochoutka, která se hodí k téměř jakékoli příležitosti – a pokaždé sklidí úspěch. Kuřecí křídla s arašídovým máslem jsou skvělou alternativou pro všechny milovníky křidýlek.
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Kuřecí křídla v kloubu trochu nakrojte a tlakem ruky zploštěte. Rozložte je na plech pokrytý alobalem.
Ve velkém kastrolu nebo pánvi smíchejte všechny ostatní přísady. Přiveďte k varu, pak snižte plamen a vařte na mírném ohni asi čtvrt hodiny, až směs zhoustne.
Pak marinádou přelijte kuřecí křídla. Plechem trochu zatřeste, aby se maso důkladně obalilo. Pečte dvacet minut; pak plech vyndejte z trouby a nechte dalších dvacet minut odpočinout.
Podávejte ozdobené petrželí či celerem a klínky citronu.
Komentáře