0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí křídla s arašídovým máslem

Kuřecí křídla s arašídovým máslem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12773 kcal
Bílkoviny 1017 g
Sacharidy 334 g
Tuky 785 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V marinádě má arašídové máslo zcela nečekaný účinek. Pomůže totiž vytvořit kůrčičku a navíc vyváží ostrosladkou příchuť jídla. Výsledkem je pochoutka, která se hodí k téměř jakékoli příležitosti – a pokaždé sklidí úspěch.

Suroviny

kuřecí křídla 50 ks
pivo světlé 1 l
melasa 350 g
arašídové máslo 170 g
citronová štáva 120 ml
worcesterská omáčka 120 ml
hořčice 50 g
sůl 1 ČL
chilli sušené 2 ČL
drcené
Na ozdobu
petrželka
nebo celer
citron 1 ks
nakrájený na klínky

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Kuřecí křídla v kloubu trochu nakrojte a tlakem ruky zploštěte. Rozložte je na plech pokrytý alobalem.

2

Ve velkém kastrolu nebo pánvi smíchejte všechny ostatní přísady. Přiveďte k varu, pak snižte plamen a vařte na mírném ohni asi čtvrt hodiny, až směs zhoustne.

3

Pak marinádou přelijte kuřecí křídla. Plechem trochu zatřeste, aby se maso důkladně obalilo. Pečte dvacet minut; pak plech vyndejte z trouby a nechte dalších dvacet minut odpočinout.

4

Podávejte ozdobené petrželí či celerem a klínky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Vyborne jidlo !!! A se zbylym arasidovym maslem muzete nalozit nasledovne: Na toastovy chleba namazete arasidove maslo a na to date rozmackany banan. Je to fakt dobry, chutnalo to hlavne Elvisu Preslymu, ktery se ti rad cpal.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit