Ohnivé uzené chilli a voňavý pomeranč
Suroviny
Na dip
jogurt řeckého typu
250
g
sýr s modrou plísní
75
g
rozdrobený
cibule červená
2
PL
strouhaná
petrželka
2
PL
jemně nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na křídla
chilli
2
ČL
mleté chilli ancho
kuřecí křídla
1,3
kg
chilli
2
PL
chipotle chilli nakládané, rozmixované
med
2
PL
pomeranč
2
ks
bio, šťáva i kůra
bílá ředkev
1
ks
k podávání
Postup
1
Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl.
2
30 minut před podáváním promíchejte přísady na dip a dejte ho chladit.
3
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku smíchejte křídla s ostatními přísadami a osolte. Dejte péct na nejméně 1 hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí. Občas podlijte a občas zamíchejte.
4
Podávejte se sýrovým dipem a se špalíky ředkví.