0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ostrá křídla s nivovou omáčkou

Ostrá křídla s nivovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ostrá křídla s nivovou omáčkou

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3289 kcal
Bílkoviny 292 g
Sacharidy 67 g
Tuky 204 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ohnivé uzené chilli a voňavý pomeranč

Suroviny

Na dip
jogurt řeckého typu 250 g
sýr s modrou plísní 75 g
rozdrobený
cibule červená 2 PL
strouhaná
petrželka 2 PL
jemně nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na křídla
chilli 2 ČL
mleté chilli ancho
kuřecí křídla 1,3 kg
chilli 2 PL
chipotle chilli nakládané, rozmixované
med 2 PL
pomeranč 2 ks
bio, šťáva i kůra
bílá ředkev 1 ks
k podávání

1 Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl. 

2 30 minut před podáváním promíchejte přísady na dip a dejte ho chladit.

3 Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku smíchejte křídla s ostatními přísadami a osolte. Dejte péct na nejméně 1 hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí. Občas podlijte a občas zamíchejte.

4 Podávejte se sýrovým dipem a se špalíky ředkví.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč