Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostrá křídla s nivovou omáčkou
Ostrá křídla s nivovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ostrá křídla s nivovou omáčkou

4.8/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3289 kcal
Bílkoviny 292 g
Sacharidy 67 g
Tuky 204 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ohnivé uzené chilli a voňavý pomeranč

Suroviny

Na dip
rozdrobený
strouhaná
petrželka 2 PL
jemně nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na křídla
chilli 2 ČL
mleté chilli ancho
chilli 2 PL
chipotle chilli nakládané, rozmixované
med 2 PL
bio, šťáva i kůra
k podávání

Postup

1

Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl.

2

30 minut před podáváním promíchejte přísady na dip a dejte ho chladit.

3

Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku smíchejte křídla s ostatními přísadami a osolte. Dejte péct na nejméně 1 hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí. Občas podlijte a občas zamíchejte.

4

Podávejte se sýrovým dipem a se špalíky ředkví.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...