0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněná kuřecí křídla a zelenina

Kořeněná kuřecí křídla a zelenina
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněná kuřecí křídla a zelenina

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1838 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 39 g
Tuky 112 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyrážíte na výlet, na piknik nebo chcete oběd do krabičky? Tak tohle je ideální pokrm. Rozhodně ho doplňte salátovým dipem.

Suroviny

sójová omáčka 3 PL
rajčatová passata - pyré 3 PL
lze nahradit kečupem
med 1 PL
kuřecí křídla 8 ks
bez nejtenší části
hrášek cukrový 125 g
lusky
mrkev 1 ks
velká, na špalíčky
řapíkatý celer 2 ks
na špalíčky

1 Troubu předehřejte na 200 °C. V míse promíchejte sójovou a rajčatovou omáčku, med a přidejte křídla. Obalte je směsí a rozložte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 30 minut dozlatova, během pečení dvakrát obraťte. Vyjměte a nechte vychladnout.

2 Lusky cukrového hrášku zalijte vroucí vodou a nechte stát 3 minuty. Sceďte a propláchněte ledovou vodou.

3 Zabalte křidélka a zeleninu do obědových krabiček.

NĚCO NAVÍC: Oběd doplňte lehkým hotovým salátovým dipem – třeba od firmy Spak (chutná nám bylinkový, francouzský nebo modrý sýr), Hellmann’s (doporučujeme farmářský či italský), Kühne (vynikající je jogurtový či americký caesar). Prodávají se i v praktických jednoporcových sáčcích.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit