Úplně tradiční recept na americká buffalo wings povýšil trik s napařováním na naprostou bombu.
Suroviny
Postup
Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl. Do hrnce nalijte vodu do výšky asi 2 cm, vložte pařák a přiveďte vodu k varu. Ztlumte na střední plamen, přidejte křídla, přiklopte a vařte je 10 minut na páře. Opatrně je osušte a na tácu vyloženém papírovými utěrkami nechte vychladnout a potom je dejte zakryté na 1 hodinu do lednice.
Troubu předehřejte na 220 °C. Křídla na plechu vyloženém papírem na pečení pečte 20 minut, obraťte a pečte dalších 20–30 minut dozlatova.
Mezitím rozpusťte máslo s česnekem. Dejte do mísy, přidejte 1/2 lžičky soli a tabasco. Promíchejte s horkými křídly a podávejte horké.
NĚCO NAVÍC
Možná se vám budou zdát křídla příliš ostrá, ale pálivost se vstřebá, protože napařované a následně pečené maso bez soli je měkké a šťavnaté.