Můžete si připravit sicilskou variantu – místo tequily dejte grappu a limetu nahraďte citronem.
Suroviny
kuřecí křídla
1,3
kg
omytá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tymián
1
ČL
čerstvý
fenyklová semínka
1
ČL
nahrubo drcená
chilli paprička
1
špetka
drcená, sušená
olivový olej panenský
2
PL
Na omáčku
limetová kůra
1
ČL
strouhaná
limetová šťáva
100
ml
+ k podávání
tequila
60
ml
agávový sirup
2
PL
lze nahradit medem
máta
nasekaná, lze nahradit petrželku, na ozdobení
Postup
1
Křídla posypte tymiánem, fenyklem, chilli, promíchejte s olivovým olejem a upečte je rozložené v jedné vrstvě na plechu při 180 °C doměkka; trvá to asi 45 minut.
2
Na omáčku smíchejte limetovou kůru a šťávu, tequilu, sirup nebo med, 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře. Horká upečená křídla do ní dejte na 30 minut.
3
Pak je dejte zpátky do trouby pod gril na 10 minut zkaramelizovat. Mezitím zbylou marinádu svářejte 8 minut dohusta a pokapejte křídla. Posypte mátou a podávejte se skrojkem limety.