
Bleskurychlý rostbíf
Rostbíf má pověst jídla, které vyžaduje zdlouhavou a složitou přípravu. My ale známe recept, se kterým zvládnou připravit šťavnaté plátky hovězího i začátečníci.
Vydání: 2005/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 800 g hovězí roštěné
- 200 ml oleje
- 100 ml worchesterské omáčky
- sůl, pepř
- tuk na smažení
Příprava jídla
1. Maso očistěte a odblaňte. Vložte je do misky, osolte, opepřete a zalijte olejem s worchesterskou omáčkou; mělo by být celé ponořené. Uložte do lednice a nechte nejméně čtyřiadvacet hodin marinovat. Hovězí průběžně otáčejte.
2. Rozehřejte troubu na 240 °C, horkovzdušnou na 220 °C. Na pánvi rozpalte tři lžíce oleje a maso na něm ze všech stran osmahněte tak, aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu.
3. Položte hovězí na pekáč a dvacet minut pečte. Pokud dáváte přednost důkladně propečenému masu, pak ho nechte v troubě o pět minut déle.
4. Nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte.
2. Rozehřejte troubu na 240 °C, horkovzdušnou na 220 °C. Na pánvi rozpalte tři lžíce oleje a maso na něm ze všech stran osmahněte tak, aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu.
3. Položte hovězí na pekáč a dvacet minut pečte. Pokud dáváte přednost důkladně propečenému masu, pak ho nechte v troubě o pět minut déle.
4. Nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
mirda (neověřeno)
21. Únor 2006 12:18
el-lobo (neověřeno)
19. Červenec 2006 02:28
Jenik (neověřeno)
9. Prosinec 2006 22:47
RobertFronek (neověřeno)
26. Únor 2006 21:25
RobertFronek (neověřeno)
26. Únor 2006 21:26
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 17:45