Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskurychlý rostbíf

Rostbíf má pověst jídla, které vyžaduje zdlouhavou a složitou přípravu. My ale známe recept, se kterým zvládnou připravit šťavnaté plátky hovězího i začátečníci.

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Smažení a pečení: 30-40 minutMarinování: 24 hodin
PT40M
Pečení 0:40
Britská

Ingredience

    • 800 g hovězí roštěné
    • 200 ml oleje
    • 100 ml worchesterské omáčky
    • sůl, pepř
    • tuk na smažení

Příprava jídla

1. Maso očistěte a odblaňte. Vložte je do misky, osolte, opepřete a zalijte olejem s worchesterskou omáčkou; mělo by být celé ponořené. Uložte do lednice a nechte nejméně čtyřiadvacet hodin marinovat. Hovězí průběžně otáčejte.

2. Rozehřejte troubu na 240 °C, horkovzdušnou na 220 °C. Na pánvi rozpalte tři lžíce oleje a maso na něm ze všech stran osmahněte tak, aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu.

3. Položte hovězí na pekáč a dvacet minut pečte. Pokud dáváte přednost důkladně propečenému masu, pak ho nechte v troubě o pět minut déle.

4. Nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí salát s rýží

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
zapomněli jste ho pořádně natenderizovat tenderizerem. takhle to bude tvrdý jak bota ten worchester nemá šanci to celé změkčit.... :(
Obrazek uzivatele
tenderizovat a tenderizer? Jak to říkal Bolek Polívka? "Tý, nemachruj!"
Obrazek uzivatele
TENDERIZOVAT / TENDERIZE to - pochází z anglického slova "to tenderize", neboli "změkčit surovinu" nebo "narušit" její tuhá vlákna. Surovina se po tomto úkonu stává křehčí. Používá se hlavně u tuhých mas a drůbeže. Provádí se "mechanicky" nebo "chemicky" přidáním nějaké přírodní či chemické látky se stejnými účinky ("macerování"). Nejjednodušším mechanickým způsobem je naklepávání potraviny pěstí, plochou hranou sekáčku, nebo paličkou aj. Surovina během naklepávání zploští a zvětší se její plocha; proto se pak dobře propeče. Aby se zabránilo částečnému úniku hodnotných šťáv ze suroviny, maso raději naklepáváme mezi dvěma fóliemi, nebo použijeme prodávaný "mechanický tenderizer". Tenderizer je pomůcka ve tvaru hranolu (asi 8 x 8 x 2,5 cm) zhotovená z bílého plastu, vybavená několika řadami plochých a velmi ostrých dlouhých nožíků o šířce asi 5 mm v několika řadách podle typu. Zatlačením na pohyblivý vrchní díl se nožíky vysouvají ze spodního krytu do suroviny (řízku a pod.). Po uvolnění tlaku se nožíky pomocí péra samovolně zasouvají zpět do krytky. Tenderizér používáme na přípravu steaků ze všech mas. Výhodně lze kombinovat s macerací.
Obrazek uzivatele
Vrele doporucuji vybrat rostenku radeji mladsi a dostatecne (radeji vice) pokapat cerstvou citronovou stavou,diky cemuz maso krasne zkrehne a doba peceni se zkrati,pricemz maso standartne maceruji worcestrem,cerstvym drcenym peprem a hojne i kvalitni hořčicí cca 24 hodin.A věřte,diky dostatečnému množství citronové štávy dodáte rostbífu nádhernou chut a vůni.Dobrou chuť
Obrazek uzivatele
Vrele doporucuji vybrat rostenku radeji mladsi a dostatecne (radeji vice) pokapat cerstvou citronovou stavou,diky cemuz maso krasne zkrehne a doba peceni se zkrati,pricemz maso standartne maceruji worcestrem,cerstvym drcenym peprem a hojne i kvalitni hořčicí cca 24 hodin.A věřte,diky dostatečnému množství citronové štávy dodáte rostbífu nádhernou chut a vůni.Dobrou chuť
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.30

Přidat komentář