Bleskurychlý rostbíf

Bleskurychlý rostbíf

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1740 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 0 g
Tuky 190 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rostbíf má pověst jídla, které vyžaduje zdlouhavou a složitou přípravu. My ale známe recept, se kterým zvládnou připravit šťavnaté plátky hovězího i začátečníci.

Suroviny

800 g
hovězí roštěná
olej 200 ml
100 ml
worcestrová omáčka
sůl
pepř
tuk
na smažení
1. Maso očistěte a odblaňte. Vložte je do misky, osolte, opepřete a zalijte olejem s worchesterskou omáčkou; mělo by být celé ponořené. Uložte do lednice a nechte nejméně čtyřiadvacet hodin marinovat. Hovězí průběžně otáčejte.

2. Rozehřejte troubu na 240 °C, horkovzdušnou na 220 °C. Na pánvi rozpalte tři lžíce oleje a maso na něm ze všech stran osmahněte tak, aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu.

3. Položte hovězí na pekáč a dvacet minut pečte. Pokud dáváte přednost důkladně propečenému masu, pak ho nechte v troubě o pět minut déle.

4. Nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte.

Komentáře

Anonym

zapomněli jste ho pořádně natenderizovat tenderizerem. takhle to bude tvrdý jak bota ten worchester nemá šanci to celé změkčit.... :(

Anonym

tenderizovat a tenderizer? Jak to říkal Bolek Polívka? "Tý, nemachruj!"

Anonym

TENDERIZOVAT / TENDERIZE to - pochází z anglického slova "to tenderize", neboli "změkčit surovinu" nebo "narušit" její tuhá vlákna. Surovina se po tomto úkonu stává křehčí. Používá se hlavně u tuhých mas a drůbeže. Provádí se "mechanicky" nebo "chemicky" přidáním nějaké přírodní či chemické látky se stejnými účinky ("macerování"). Nejjednodušším mechanickým způsobem je naklepávání potraviny pěstí, plochou hranou sekáčku, nebo paličkou aj. Surovina během naklepávání zploští a zvětší se její plocha; proto se pak dobře propeče. Aby se zabránilo částečnému úniku hodnotných šťáv ze suroviny, maso raději naklepáváme mezi dvěma fóliemi, nebo použijeme prodávaný "mechanický tenderizer". Tenderizer je pomůcka ve tvaru hranolu (asi 8 x 8 x 2,5 cm) zhotovená z bílého plastu, vybavená několika řadami plochých a velmi ostrých dlouhých nožíků o šířce asi 5 mm v několika řadách podle typu. Zatlačením na pohyblivý vrchní díl se nožíky vysouvají ze spodního krytu do suroviny (řízku a pod.). Po uvolnění tlaku se nožíky pomocí péra samovolně zasouvají zpět do krytky. Tenderizér používáme na přípravu steaků ze všech mas. Výhodně lze kombinovat s macerací.

Anonym

Vrele doporucuji vybrat rostenku radeji mladsi a dostatecne (radeji vice) pokapat cerstvou citronovou stavou,diky cemuz maso krasne zkrehne a doba peceni se zkrati,pricemz maso standartne maceruji worcestrem,cerstvym drcenym peprem a hojne i kvalitni hořčicí cca 24 hodin.A věřte,diky dostatečnému množství citronové štávy dodáte rostbífu nádhernou chut a vůni.Dobrou chuť

Anonym

Vrele doporucuji vybrat rostenku radeji mladsi a dostatecne (radeji vice) pokapat cerstvou citronovou stavou,diky cemuz maso krasne zkrehne a doba peceni se zkrati,pricemz maso standartne maceruji worcestrem,cerstvym drcenym peprem a hojne i kvalitni hořčicí cca 24 hodin.A věřte,diky dostatečnému množství citronové štávy dodáte rostbífu nádhernou chut a vůni.Dobrou chuť

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit