Rostbíf má pověst jídla, které vyžaduje zdlouhavou a složitou přípravu. My ale známe recept, se kterým zvládnou připravit šťavnaté plátky hovězího i začátečníci.
Suroviny
roštěnec
800
g
olej
200
ml
worchestrová omáčka
100
ml
sůl
pepř
tuk
na smažení
Postup
1
Maso očistěte a odblaňte. Vložte je do misky, osolte, opepřete a zalijte olejem s worchesterskou omáčkou; mělo by být celé ponořené.
2
Uložte do lednice a nechte nejméně čtyřiadvacet hodin marinovat. Hovězí průběžně otáčejte.
3
Rozehřejte troubu na 240 °C, horkovzdušnou na 220 °C.
4
Na pánvi rozpalte tři lžíce oleje a maso na něm ze všech stran osmahněte tak, aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu.
5
Položte hovězí na pekáč a dvacet minut pečte. Pokud dáváte přednost důkladně propečenému masu, pak ho nechte v troubě o pět minut déle.
6
Nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte.
Komentáře
Anonym
21.02.2006 12:18
tenderizace
Anonym
19.07.2006 02:28
co to je?
Anonym
09.12.2006 22:47
tenderizace
Anonym
26.02.2006 21:25
Bleskurychly rostbif
Anonym
26.02.2006 21:26
Bleskurychly rostbif
Anonym
02.09.2007 17:45
Apetit 7/05