0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rostbíf s dresinkem z letních bylin

Rostbíf s dresinkem z letních bylin

2/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5869 kcal
Bílkoviny 313 g
Sacharidy 54 g
Tuky 476 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dresink nabitý bylinkami je inspirován francouzskou studenou omáčkou ravigote. Rozhodně se nenechte odradit, jestli neseženete všechny suroviny do jedné. Jde přece hlavně o inspiraci!

Suroviny

roštěná
sůl
pepř
olej 5 PL
na opečení masa
řeřicha
na ozdobu
Na dresink
petrželka 2 hrsti
nejlépe velkolistá
máta 3 snítky
estragon snítka
čerstvý
řeřicha 2 hrsti
klíčky 1 bal
dle chuti - fazole, sója, mungo
šalotka 1 ks
najemno
ančovičky (konzerva) 3 ks
nasekané
kapary 2 PL
opláchnuté, nasekané
okurky nakládané 1 ks
najemno
hořčice dijonská 1 ČL
citronová šťáva 2 ČL
sůl
nejlépe mořská
pepř
nejlépe čerstve drcený
olej 300 ml
nejlépe olivový nebo slunečnicový

Postup

1

Až 48 hodin předem: pečeně
Předehřejte troubu na 250 ˚C, horkovzdušnou na 230 ˚C. Maso lehce potřete olejem, osolte a opepřete. Na dvě až tři minuty nechte na velkém plameni rozpálit dostatečně velkou pánev, položte na ni roštěnou a ze všech stran včetně kratšího konce maso opečte (z každé strany dvě minuty). Při obracení vám nejlépe poslouží tupé kleště.

2

Do pekáče dejte pečicí mřížku a na tu položte maso. Aby byl rostbíf uvnitř pěkně růžový, jak má být, pečte ho pětadvacet minut; máte-li nižší kousek, stačí dvacet minut. Poté maso vyndejte z pekáče, nechte zcela vychladnout, zabalte do fólie a dejte do ledničky.

3

Až 24 hodin předem: dresink

Z bylinek otrhejte lístky, ponechte jen jemnější stonky. Všechny byliny nasekejte na středně velké kousky a dejte do mísy. Přidejte šalotku, ančovičky, kapary a okurku.

4

Rajčata vložte do varné mísy nebo cedníku a zalijte vroucí vodou. Po půlminutě je osušte a pak opláchněte pod studenou vodou. Stáhněte uvolněnou slupku, rajčata rozpulte a odstraňte semínka. Dužinu nakrájejte na středně velké kostky a přidejte
je k bylinkám.

5

Smíchejte hořčici s citronovou šťávou, špetkou soli a pepřem.
Za stálého míchání pomalu přilévejte olej, aby se utvořila emulze. Důkladně promíchejte s bylinkami. Dresink ochutnejte a případně
dochuťte. Mísu překryjte fólií a uchovejte v ledničce.

Hodinu před podáváním:
Pečeni a dresink vyndejte z lednice a nechte dojít pokojové teploty. Před podáváním rostbíf nakrájejte na plátky, posypte klíčky a ozdobte zbylou řeřichou. Podávejte s dresinkem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč