Rustikální bageta s rostbífem a křenem

Rustikální bageta s rostbífem a křenem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (2)
Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 429 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 29 g
Tuky 33 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Využijte zbytky od honosného nedělního oběda stejně jako Britové a naplňte křupavou bagetu plátky šťavnatého rostbífu.

Suroviny

jablka 1 ks
oloupané
citronová štáva
pár kapek
křen 1 ks
2-3 cm, oloupaný, najemno nastrouhaný
majonéza 3 PL
sůl
pepř
bageta
rustikální
máslo
na potření bagety
rukola
olivový olej
na pokapání salátu
5 plátek
rostbíf
1 Jablko nastrouhejte a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Přidejte nastrouhaný křen a nakonec vmíchejte majonézu, dochuťte solí a pepřem.

2 Rukolu dejte do mísy a lehce promíchejte s olivovým olejem. Bagetu podélně rozřízněte, obě strany potřete máslem, na spodní dejte hrst rukoly, křen s majonézou a na něj pláty rostbífu. Přiklopte, překrojte a ihned servírujte.

Apetit magazín

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit