0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rustikální bageta s rostbífem a křenem

Rustikální bageta s rostbífem a křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rustikální bageta s rostbífem a křenem

4 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 429 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 29 g
Tuky 33 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijte zbytky od honosného nedělního oběda stejně jako Britové a naplňte křupavou bagetu plátky šťavnatého rostbífu.

Suroviny

jablko 1 ks
oloupané
citronová štáva
pár kapek
křen 1 ks
2-3 cm, oloupaný, najemno nastrouhaný
majonéza 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
bageta
rustikální
máslo
na potření bagety
rukola
olivový olej
na pokapání salátu
5 plátek
rostbíf

1 Jablko nastrouhejte a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Přidejte nastrouhaný křen a nakonec vmíchejte majonézu, dochuťte solí a pepřem.

2 Rukolu dejte do mísy a lehce promíchejte s olivovým olejem. Bagetu podélně rozřízněte, obě strany potřete máslem, na spodní dejte hrst rukoly, křen s majonézou a na něj pláty rostbífu. Přiklopte, překrojte a ihned servírujte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit