Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenát s piniovými oříšky a česnekem

Oříšky a česnek promění špenát ve stylový a bleskurychlý předkrm
Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 1 kg čerstvého či 500 g mraženého listového špenátu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 3 lžíce piniových oříšků
    • 2 stroužky česneku, jemně pokrájené nebo rozdrcené
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Špenát důkladně propláchněte a vložte do velkého hrnce. Přelijte trochou vroucí vody, těsně přikryjte pokličkou a vařte dvě až tři minuty, až listy ovadnou.

2. Přemístěte do cedníku, nechte důkladně odkapat a ještě vymačkej­te zbylou vodu. Mražený špenát rozmrazte v mikrovlnce a též zbavte vody.

3.
Mezitím rozpalte olej, přidejte piniové oříšky a za stálého míchání je osmahněte dozlatova. Přidejte česnek a ještě krátce osmahněte. Poté přimíchejte špenát a směs prohřejte. Ochuťte a podávejte jako teplou přílohu.

Zkuste to jinak
K tomuto způsobu úpravy se hodí i zelené fazolky (ty vařte 5–6 minut) či brokolice (vařte 3–4 minuty).
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
podobný recept po italsku "spinaci alla genovese" - nahraďte česnek hrstí rozinek, které jste předtím dali vymáčet do telplé vody .... mňam
Obrazek uzivatele
je podobny, nechybi v nem piniove orisky a cesnek je v nem nahrazeny uz zminovanymi rozinkami a dava se tam jeste opecene kvalitni uzene a je to silene drobry:-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.62

Přidat komentář