Špenát s bramborami

Špenát s bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1363 kcal
Bílkoviny 18 g
Cukr 139 g
Tuky 75 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skvělá kombinace

Suroviny

brambory 700 g
hořčičné semínko 0.5 ČL
drcené
kmín 2 ČL
špetka
pálivá paprika
česnek 1 stroužek
utřený
zázvor (čerstvý) 1 PL
čerstvý, nastrouhaný
citronová štáva
voda 2 PL
olivový olej 2 PL
máslo 50 g
350 g
listový špenát čerstvý, lze nahradit mraženým
jogurt
Oloupejte 700 g brambor, pokrájejte je na kousky o velikosti sousta a v osolené vodě uvařte doměkka. Do misky nasypte půl lžičky drcených hořčičných semínek, dvě lžičky kmínu, velkou špetku pálivé papriky, utřený stroužek česneku a lžíci čerstvě nastrouhaného zázvoru. Zakápněte citronovou šťávou a dvěma lžícemi vody. V pánvi rozpusťte ve dvou lžících olivového oleje 50 g másla. Brambory osušte, vložte do pánve, shora zmáčkněte spodkem vařečky a za občasného promíchání smažte na vyšším plameni, až získají zlatou a křupavou kůrčičku. Pak je přemístěte na talíř. Do pánve vložte připravenou směs koření s citronem a vařte, dokud se neodpaří tekutina. Zvyšte plamen, přimíchejte 350 g čerstvých nebo zmrazených listů špenátu a na vysokém plameni vařte dvě až tři minuty, dokud listy neovadnou. Do pánve vraťte brambory, aby se smíchaly se špenátem a prohřály. Ochuťte podle libosti a podávejte s jogurtem.

Obchod Apetit