Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Popraskané brambůrky na víně

Všestranně použitelné

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • 750 g malých nových brambor, neoloupaných, ale pečlivě odrhnutých kartáčkem
    • 4 lžíce bílého vína
    • 2 lžíce olivového oleje
    • cibulku, nejlépe červenou, nakrájenou na skrojky
    • 3 lžíce nasekané zelené petrželky

Příprava jídla

1. Brambory vsypte do vařící osolené vody a vařte doměkka (15–20 minut).  Sceďte a vsypte zpátky do hrnce. Pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory je mírně pomačkejte, aby trochu popraskaly.
 
2. Hrnec vraťte na oheň a přilijte víno. Zprudka vařte 2–3 minuty, až se víno skoro vypaří. Jeho aroma se ‚vsákne‘ do brambor. Vmíchejte olej, cibulku a petrželku. Dále už nevařte.

3. Osolte a opepřete, dobře promíchejte a podávejte teplé, vlažné nebo i studené – jako přílohu, salát či samostatný chod.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Geniální nejoblíbenější letní bramborová příloha. A mezi cibulku se vám může zatoulat i jeden nebo dva rozkrojené stroužky česneku. MŇAM :-)

Přidat komentář