
Popraskané brambůrky na víně
Všestranně použitelné
Vydání: 2004/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 750 g malých nových brambor, neoloupaných, ale pečlivě odrhnutých kartáčkem
- 4 lžíce bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- cibulku, nejlépe červenou, nakrájenou na skrojky
- 3 lžíce nasekané zelené petrželky
Příprava jídla
1. Brambory vsypte do vařící osolené vody a vařte doměkka (15–20 minut). Sceďte a vsypte zpátky do hrnce. Pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory je mírně pomačkejte, aby trochu popraskaly.
2. Hrnec vraťte na oheň a přilijte víno. Zprudka vařte 2–3 minuty, až se víno skoro vypaří. Jeho aroma se ‚vsákne‘ do brambor. Vmíchejte olej, cibulku a petrželku. Dále už nevařte.
3. Osolte a opepřete, dobře promíchejte a podávejte teplé, vlažné nebo i studené – jako přílohu, salát či samostatný chod.
2. Hrnec vraťte na oheň a přilijte víno. Zprudka vařte 2–3 minuty, až se víno skoro vypaří. Jeho aroma se ‚vsákne‘ do brambor. Vmíchejte olej, cibulku a petrželku. Dále už nevařte.
3. Osolte a opepřete, dobře promíchejte a podávejte teplé, vlažné nebo i studené – jako přílohu, salát či samostatný chod.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
petr (neověřeno)
9. Červenec 2008 21:55