Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pesto ze sušených rajčat

Provensálská variace na tradiční bazalkové téma je trochu sladší, ale stejně skvělá. Poslouží vám jako pomazánka, dochucovadlo i jako omáčka ke špagetám.
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 250g pesta
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Koření a dochucovadla Francouzská

Ingredience

    • 140 g polosušených (viz Tip Apetitu) rajčat, nasekaných na větší kousky
    • 5 lžic olivového oleje + ještě trochu na uchování ve sklenici
    • 2 nasekané stroužky česneku
    • lístky ze 6–8 větviček tymiánu

Příprava jídla

Rajčata, olivový olej a česnek rozmixujte. Pokud máte rádi hrubší pesto, stačí krátce; jemnější naopak získáte delším mixováním. Přimíchejte tymián. Takto připravené pesto dejte do nádoby, která se dá dobře uzavřít, a přelijte olivovým olejem. V lednici vydrží toto skvělé ochucovadlo až měsíc.

Tip Apetitu:
Polosušená rajská 6 zralých rajčat podélně rozpulte a zbavte semínek. Pokapejte je čtyřmi lžícemi extra panenského olivového oleje, posypte lístky tymiánu a špetkou moučkového cukru, pepře a soli. Troubu předehřejte na 110 °C, horkovzdušnou na 90 °C. Rajčata poskládejte na plech řeznou stranou nahoru a pečte šest hodin, dokud nebudou pružná.
Sušená rajčata uchovávejte ve sklenici, pokrytá olivovým olejem; tak vydrží v chladu dva až tři měsíce.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.24

Přidat komentář