Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 614 kcal
Bílkoviny 19 g
Cukr 4 g
Tuky 55 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept na pesto všech pest jsme převzali ze světového mistrovství v Janově. Doporučujeme pesta udělat více a po porcích zamrazit – tak ho budete mít vždycky po ruce.

Suroviny

bazalka 2 svazky
česnek 1 stroužek
sůl špetka
piniové oříšky 15 g
parmazán 40 g
strouhaný
sýr pecorino 20 g
strouhaný
olivový olej 40 ml
panenský

1 Omyjte a osušte bazalkové lístky. V hmoždíři utřete česnek a piniové oříšky na hladkou pastu. Přidejte špetku hrubé soli a bazalkové lístky a třete. Když bazal ka začne pouštět zelenou tekutinu, vsypte sýry. Tenkým pramínkem přilévejte olivový olej, až vznikne krémové pesto.

2 Pracujte rychle, aby směs příliš nezoxidovala.

NĚCO NAVÍC
Z janovského pesta můžete podle našeho receptu připravit lasagne s fazolkami. Přidejte ho také do burgru, který se rázem promění v italskou delikatesu. Hodí se také na ozdobení a dochucení rajčatové nebo jiné polévky, do ještě teplých uvařených nových brambor a do těstovin.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit