Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Janovské pesto
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 24
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 614 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 4 g
Tuky 55 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept na pesto všech pest jsme převzali ze světového mistrovství v Janově. Doporučujeme pesta udělat více a po porcích zamrazit – tak ho budete mít vždycky po ruce.

Suroviny

bazalka 2 svazky
česnek 1 stroužek
sůl 1 špetka
hrubá
piniové oříšky 15 g
strouhaný
strouhaný
olivový olej 40 ml
panenský

Postup

1

Omyjte a osušte bazalkové lístky. V hmoždíři utřete česnek a piniové oříšky na hladkou pastu. Přidejte špetku hrubé soli a bazalkové lístky a třete. Když bazal ka začne pouštět zelenou tekutinu, vsypte sýry. Tenkým pramínkem přilévejte olivový olej, až vznikne krémové pesto.

2

Pracujte rychle, aby směs příliš nezoxidovala.

NĚCO NAVÍC
Z janovského pesta můžete podle našeho receptu připravit lasagne s fazolkami. Přidejte ho také do burgru, který se rázem promění v italskou delikatesu. Hodí se také na ozdobení a dochucení rajčatové nebo jiné polévky, do ještě teplých uvařených nových brambor a do těstovin.

příprava Janovského pesta

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...