Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut 250

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2451 kcal
Bílkoviny 48 g
Cukr 302 g
Tuky 111 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Provensálská variace na tradiční bazalkové téma je trochu sladší, ale stejně skvělá. Poslouží vám jako pomazánka, dochucovadlo i jako omáčka ke špagetám.

Suroviny

rajčata 140 g
polosušené (viz Tip Apetitu), na větší kousky
olivový olej 5 PL
a trochu na uchování ve sklenici
česnek 2 stroužky
nasekaný
tymián 6
lístky
Rajčata, olivový olej a česnek rozmixujte. Pokud máte rádi hrubší pesto, stačí krátce; jemnější naopak získáte delším mixováním. Přimíchejte tymián. Takto připravené pesto dejte do nádoby, která se dá dobře uzavřít, a přelijte olivovým olejem. V lednici vydrží toto skvělé ochucovadlo až měsíc.

Tip Apetitu:
Polosušená rajská 6 zralých rajčat podélně rozpulte a zbavte semínek. Pokapejte je čtyřmi lžícemi extra panenského olivového oleje, posypte lístky tymiánu a špetkou moučkového cukru, pepře a soli. Troubu předehřejte na 110 °C, horkovzdušnou na 90 °C. Rajčata poskládejte na plech řeznou stranou nahoru a pečte šest hodin, dokud nebudou pružná.
Sušená rajčata uchovávejte ve sklenici, pokrytá olivovým olejem; tak vydrží v chladu dva až tři měsíce.

Obchod Apetit