Provensálská variace na tradiční bazalkové téma je trochu sladší, ale stejně skvělá. Poslouží vám jako pomazánka, dochucovadlo i jako omáčka ke špagetám.
Postup
Rajčata, olivový olej a česnek rozmixujte. Pokud máte rádi hrubší pesto, stačí krátce; jemnější naopak získáte delším mixováním.
Přimíchejte tymián. Takto připravené pesto dejte do nádoby, která se dá dobře uzavřít, a přelijte olivovým olejem. V lednici vydrží toto skvělé ochucovadlo až měsíc.
Tip Apetitu:
Polosušená rajská 6 zralých rajčat podélně rozpulte a zbavte semínek. Pokapejte je čtyřmi lžícemi extra panenského olivového oleje, posypte lístky tymiánu a špetkou moučkového cukru, pepře a soli. Troubu předehřejte na 110 °C, horkovzdušnou na 90 °C. Rajčata poskládejte na plech řeznou stranou nahoru a pečte šest hodin, dokud nebudou pružná. Sušená rajčata uchovávejte ve sklenici, pokrytá olivovým olejem; tak vydrží v chladu dva až tři měsíce.
Komentáře