0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pesto ze sušených rajčat
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 250g pesta

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2451 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 302 g
Tuky 111 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Provensálská variace na tradiční bazalkové téma je trochu sladší, ale stejně skvělá. Poslouží vám jako pomazánka, dochucovadlo i jako omáčka ke špagetám.

Suroviny

rajče 140 g
polosušené (viz Tip Apetitu), na větší kousky
olivový olej 5 PL
a trochu na uchování ve sklenici
česnek 2 stroužky
nasekaný
tymián 6
lístky

Postup

1

Rajčata, olivový olej a česnek rozmixujte. Pokud máte rádi hrubší pesto, stačí krátce; jemnější naopak získáte delším mixováním.

2

Přimíchejte tymián. Takto připravené pesto dejte do nádoby, která se dá dobře uzavřít, a přelijte olivovým olejem. V lednici vydrží toto skvělé ochucovadlo až měsíc.

Tip Apetitu:
Polosušená rajská 6 zralých rajčat podélně rozpulte a zbavte semínek. Pokapejte je čtyřmi lžícemi extra panenského olivového oleje, posypte lístky tymiánu a špetkou moučkového cukru, pepře a soli. Troubu předehřejte na 110 °C, horkovzdušnou na 90 °C. Rajčata poskládejte na plech řeznou stranou nahoru a pečte šest hodin, dokud nebudou pružná. Sušená rajčata uchovávejte ve sklenici, pokrytá olivovým olejem; tak vydrží v chladu dva až tři měsíce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/05, str.24

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč