Proč byste se měli pouštět do přípravy pesta? Protože je to krásná, čistá a voňavá práce s úžasným výsledkem.
Suroviny
Postup
Opláchnuté a osušené lístky bazalky vložte do hmoždíře nebo třecí misky a rozetřete je se solí na hladkou pastu. Snažte se je spíš roztírat mezi tloukem a stěnou misky, než byste do nich jen bušili ve středu misky. Hrubozrnná sůl je výhodou, protože pomáhá při tření.
Ve chvíli, kdy jsou lístky rozmělněné, přidejte olej. Přilévejte ho pomalu a kašičku stále míchejte, aby byla hladká a krémovitá. Přidejte česnek a dál třete. Česnek má být z pesta cítit, nikoli mu vévodit.
Vsypte piniové oříšky i všechen parmazán a dál třete. Výsledkem by měla být hladká hmota. Pesto můžete ještě osolit a opepřit, ale nezapomínejte ochutnávat – sýr je slaný a česnek sám o sobě dodává ostrost.
Tip Apetitu:
Na italskou specialitu potřebujete sýr italské chuti a kvality. Tvrdý dlouhozrající sýr vycházející z tradice klasického parmazánu se k nám dostává přímo ve velkomoravské podobě. Sýr má přirozenou výraznou chuť s příjemnou štiplavostí. Skvěle ochutí těstoviny a je výborný i k přípravě pesta. Čerstvě strouhaný přírodní dlouhozrající sýr italského typu Gran Moravia, Orrero, 100 g za 30 Kč.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(55 receptů)
Komentáře
Anonym
22.07.2007 11:12
Aby pesto nečernalo
Anonym
25.07.2007 14:40
okyselení
Anonym
23.08.2007 20:39
pesto
Vlasta Mikulášová
16.05.2009 12:55
bazalkové pesto