Bazalkové pesto s pecorinem

Bazalkové pesto s pecorinem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1353 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 6 g
Tuky 123 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravit pesto není velká věda. Stačí k tomu ty správné suroviny, hmoždíř a trochu trpělivosti. Když ale použijete mixér, nikomu to nepovíme!

Suroviny

bazalka 50 g
olivový olej 100 ml
panenský
parmazán 6 PL
strouhaný
sýr pecorino 2 PL
strouhaný
česnek 1 stroužek
piniové oříšky 1 PL
sůl 1 špetka

Postup

1

Všechny přísady rozmixujte tyčovým mixérem, zpočátku dejte jen polovinu oleje.

2

Postupně olej přilévejte, až pesto získá krémovou konzistenci.

3

Rozdělte po 2–3 lžících do plastových sáčku a zmrazte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit