Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (93)
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1353 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 6 g
Tuky 123 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravit pesto není velká věda. Stačí k tomu ty správné suroviny, hmoždíř a trochu trpělivosti. Když ale použijete mixér, nikomu to nepovíme!

Suroviny

bazalka 50 g
olivový olej 100 ml
panenský
parmazán 6 PL
strouhaný
sýr pecorino 2 PL
strouhaný
česnek 1 stroužek
piniové oříšky 1 PL
sůl 1 špetka

1 Všechny přísady rozmixujte tyčovým mixérem, zpočátku dejte jen polovinu oleje.

2 Postupně olej přilévejte, až pesto získá krémovou konzistenci.

3 Rozdělte po 2–3 lžících do plastových sáčku a zmrazte.

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit