Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2272 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 60 g
Tuky 214 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pesto nemusí pocházet jen z Itálie, i když tam vznikl název a idea. S přísadami, jež si berou to nejlepší z latinskoamerické kuchyně, vykouzlíte pesto vhodné především na steaky, grilované ryby nebo do masových sendvičů.

Suroviny

mandle loupané 60 g
česnek 2 stroužky
mouka pšeničná hrubá
30 g
sýr machego lze nahradit čedarem, strouhaný nahrubo
limetová šťáva
z 1 limety
limetová kůra 1 ČL
chilli paprička 4 ks
červená, zbavená semen, nasekaná na drobno
koriandr 200 g
čerstvý
0.5 ČL
mletý římský kmín
olivový olej extra panenský 180 ml

V hmoždíři utřete česnek a špetku hrubé soli. Přidejte ostatní přísady a utřete vše na pastu. Přilévejte olivový olej, až vznikne krémové pesto.

NĚCO NAVÍC
S argentinským pestem můžete můžete podle našeho receptu připravit grilovaný steak z hovězí roštěné. Pesto můžete přidat také do quinoy, bulguru nebo kuskusu se zeleninou, promíchejte se zakysanou smetanou. Ochutí masové kuličky a hodí se i ke grilovanému platýsovi nebo jiné rybě.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit