Pesto nemusí pocházet jen z Itálie, i když tam vznikl název a idea. S přísadami, jež si berou to nejlepší z latinskoamerické kuchyně, vykouzlíte pesto vhodné především na steaky, grilované ryby nebo do masových sendvičů.
Suroviny
mandle loupané
60
g
česnek
2
stroužky
sůl
30
g
sýr machego lze nahradit čedarem, strouhaný nahrubo
limetová šťáva
z 1 limety
limetová kůra
1
ČL
chilli paprička
4
ks
červená, zbavená semen, nasekaná na drobno
koriandr čerstvý
200
g
čerstvý
římský kmín
½
ČL
olivový olej extra panenský
180
ml
Postup
1
V hmoždíři utřete česnek a špetku hrubé soli. Přidejte ostatní přísady a utřete vše na pastu. Přilévejte olivový olej, až vznikne krémové pesto.
NĚCO NAVÍC
S argentinským pestem můžete můžete podle našeho receptu připravit grilovaný steak z hovězí roštěné. Pesto můžete přidat také do quinoy, bulguru nebo kuskusu se zeleninou, promíchejte se zakysanou smetanou. Ochutí masové kuličky a hodí se i ke grilovanému platýsovi nebo jiné rybě.