Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2289 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 61 g
Tuky 215 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pesto nemusí pocházet jen z Itálie, i když tam vznikl název a idea. S přísadami, jež si berou to nejlepší z latinskoamerické kuchyně, vykouzlíte pesto vhodné především na steaky, grilované ryby nebo do masových sendvičů.

Suroviny

česnek 2 stroužky
sůl
30 g
sýr machego lze nahradit čedarem, strouhaný nahrubo
limetová šťáva
z 1 limety
červená, zbavená semen, nasekaná na drobno
koriandr čerstvý 200 g
čerstvý
římský kmín ½ ČL
olivový olej extra panenský 180 ml

Postup

1

V hmoždíři utřete česnek a špetku hrubé soli. Přidejte ostatní přísady a utřete vše na pastu. Přilévejte olivový olej, až vznikne krémové pesto.

NĚCO NAVÍC
S argentinským pestem můžete můžete podle našeho receptu připravit grilovaný steak z hovězí roštěné. Pesto můžete přidat také do quinoy, bulguru nebo kuskusu se zeleninou, promíchejte se zakysanou smetanou. Ochutí masové kuličky a hodí se i ke grilovanému platýsovi nebo jiné rybě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...