Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená ryba s citronem a bylinami

Můžete použít jakoukoli mořskou rybu – já jsem se rozhodla pro tresku –, ale nic se nestane, ani když ji nahradíte jakoukoli sladkovodní. Každopádně doporučuji použít čerstvou; pokud si ji necháte v obchodě očistit a vykuchat, příprava tohoto jídla bude více než jednoduchá.
Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy:
Pečení: 30 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 1 očištěnou a vykuchanou čerstvou rybu o váze zhruba 1,8 kg nebo dvě menší
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 4 velké citrony, pečlivě omyté a i s kůrou nakrájené na co nejtenčí kolečka
    • 4 stroužky česneku, naplocho rozmáčknuté
    • hrst čerstvých bylin, jako je petrželka, kopr, estragon, bazalka (ve směsi i jednotlivě – co máte po ruce)
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 230, horkovzdušnou na 210 stupňů. Prsty si namočte do oleje a vetřete ho do kůže ryby. Osolte a opepřete.

2. Dvěma třetinami citronových plátků vyložte pekáč a položte na něj rybu. Břišní dutinu vyplňte zbylými kolečky citronů, nasekanými bylinami a rozmačkaným česnekem.

3. Pečte tak půl hodiny, dokud maso není v nejsilnější části propečené. Při servírování opatrně oddělte kůži, pak nadzdvihněte kousek masa a oddělte ho od páteře. Z každé půlky ryby byste měli získat dvě porce.
 
4. Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené plátky pečených citronů a s omáčkou tarator.

Získejte náskok:
Potřenou rybu můžete vložit do pekáčku až osm hodin před pečením, vůně česneku, bylin a citronu se krásně rozvine. Před uložením do chladničky pekáč překryjte fólií; ryba neoschne a ostatní potraviny nenačichnou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.22

Přidat komentář