Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená ryba s citronem a bylinami
Pečená ryba s citronem a bylinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená ryba s citronem a bylinami

4.3/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 843 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 27 g
Tuky 63 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete použít jakoukoli mořskou rybu – já jsem se rozhodla pro tresku –, ale nic se nestane, ani když ji nahradíte jakoukoli sladkovodní. Každopádně doporučuji použít čerstvou; pokud si ji necháte v obchodě očistit a vykuchat, příprava tohoto jídla bude více než jednoduchá.

Suroviny

ryba 1 ks
čerstvá, vykuchaná, váha kolem 1,8 kg nebo dvě menší ryby
olivový olej 4 PL
velké, omyté, s kůrou nakrájené na plátky
česnek 4 stroužky
naplocho rozmáčknuté
bylinky hrst
čerstvé, např. kopr, estragon, bazalka
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 230, horkovzdušnou na 210 stupňů. Prsty si namočte do oleje a vetřete ho do kůže ryby. Osolte a opepřete.

2

Dvěma třetinami citronových plátků vyložte pekáč a položte na něj rybu. Břišní dutinu vyplňte zbylými kolečky citronů, nasekanými bylinami a rozmačkaným česnekem.

3

Pečte tak půl hodiny, dokud maso není v nejsilnější části propečené. Při servírování opatrně oddělte kůži, pak nadzdvihněte kousek masa a oddělte ho od páteře. Z každé půlky ryby byste měli získat dvě porce.

4

Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené plátky pečených citronů a s omáčkou tarator.

Získejte náskok: Potřenou rybu můžete vložit do pekáčku až osm hodin před pečením, vůně česneku, bylin a citronu se krásně rozvine. Před uložením do chladničky pekáč překryjte fólií; ryba neoschne a ostatní potraviny nenačichnou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 14:39
Recept se nachází v č.9/05, str.22