Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pečená ryba s citronem a bylinami

Pečená ryba s citronem a bylinami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 843 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 27 g
Tuky 63 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Můžete použít jakoukoli mořskou rybu – já jsem se rozhodla pro tresku –, ale nic se nestane, ani když ji nahradíte jakoukoli sladkovodní. Každopádně doporučuji použít čerstvou; pokud si ji necháte v obchodě očistit a vykuchat, příprava tohoto jídla bude více než jednoduchá.

Suroviny

ryba 1 ks
čerstvá, vykuchaná, váha kolem 1,8 kg nebo dvě menší ryby
olivový olej 4 PL
citron 4 ks
velké, omyté, s kůrou nakrájené na plátky
česnek 4 stroužky
naplocho rozmáčknuté
bylinky hrst
čerstvé, např. kopr, estragon, bazalka
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Troubu předehřejte na 230, horkovzdušnou na 210 stupňů. Prsty si namočte do oleje a vetřete ho do kůže ryby. Osolte a opepřete.

2. Dvěma třetinami citronových plátků vyložte pekáč a položte na něj rybu. Břišní dutinu vyplňte zbylými kolečky citronů, nasekanými bylinami a rozmačkaným česnekem.

3. Pečte tak půl hodiny, dokud maso není v nejsilnější části propečené. Při servírování opatrně oddělte kůži, pak nadzdvihněte kousek masa a oddělte ho od páteře. Z každé půlky ryby byste měli získat dvě porce.
 
4. Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené plátky pečených citronů a s omáčkou tarator.

Získejte náskok:
Potřenou rybu můžete vložit do pekáčku až osm hodin před pečením, vůně česneku, bylin a citronu se krásně rozvine. Před uložením do chladničky pekáč překryjte fólií; ryba neoschne a ostatní potraviny nenačichnou.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.9/05, str.22

Obchod Apetit